Facebook Messenger Lite a fost inițial lansat doar în anumite țări aflate în curs de dezvoltare. Acum, poate fi instalat de către oricine și vine la pachet cu o serie de beneficii de performanță. Are câteva funcții în minus față de versiunea obișnuită, dar se pretează de minune pentru situațiile în care ai un telefon mai puțin perfomant sau o conexiune lentă la internet. În cel mai rău caz, poți să afli cum instalezi Messenger Lite și, dacă nu ai o problemă cu spațiul de stocare, să le folosești pe amândouă în funcție de situație.

 

mess lite.jpg

Înainte de a menționa alte particularități care fac această versiune a programului atât de specială, merită să aveți în vedere cea mai importantă limitare. Din păcate, programul este disponibil doar pentru terminalele cu Android. Posesorii de iPhone sau iPad sunt obligați să folosească varianta uzuală a clientului de chat creat de Facebook. Având în vedere că Messenger Lite a fost creat în principal pentru telefoanele cu configurații hardware limitate, este puțin probabil ca utilizatorii de iOS să aibă vreodată acces la această aplicație.

Messenger Lite se instalează gratuit din Google Play folosind acest link. Aplicația este disponibilă doar pe Android și poate funcționa concomitent cu varianta standard de Messenger. Primul atu al progrămelului constă în dimensiunea mult mai mică. Se reflectă într-un download de doar 5MB, de 10 ori mai puțin decât Facebook Messenger. Messenger Lite te ajută să porți conversații în format text cu prietenii. Poți să le trimiți acestora emoticoane, înregistrări audio și poze. Atât. Din acest motiv, viteza de lucru te va surprinde într-un mod plăcut, mai ales dacă ai avut timp să te frustrezi suficient cu performanța variantei obișnuite de Messenger care a devenit din ce în ce mai aglomerată.

S-ar putea să-ți placă și:


În schimb, cu același Facebook Messenger Lite nu poți trimite clipuri. Nu poți iniția sau primi apeluri în format voce sau video. Cu alte cuvinte, nu te mai poți vedea cu mătușa din America. Nu îți poți partaja locația fixă sau în timp real. Nu poți apăsa pe mesajele interlocutorilor pentru a folosi reacții. Nu suportă diferite culori pentru fereastra de chat. Nu îți permite să porți conversații secrete. În gupuri, nu se văd poreclele asociate participanților, doar numele adevărate de pe Facebook.

 

Messenger Lite și-ar justifica existența și doar pentru a te scăpa de toate funcțiile ,,împrumutate” din Snapchat. Ți-e mai mare dragul să vezi lista de contacte fără Facebook Messenger Day și o grămadă de alte artificii inutile care îți aglomerează interfața.

 

 
Articole asemănătoare