Cei care sufera de anxietate stiu cat de neplacut este. Acel sentiment de teama teribila, de pierdere a controlului, de groaza, ne poate afecta orice aspect al vietii. Anxietatea reduce calitatea vietii a milioane de oameni. In incercarea de a trata anxietatea, unii recurg la medicamente, altii incearca yoga, meditatie, masaj sau alte tehnici de relaxare. De curand, in Marea Britanie, expertii in neurostiinta au descoperit un cantec care are puterea sa scada anxietatea cu pana la 65%. 

marconi.jpg

 

Cercetatorii de laboratorul Mindlab International din Marea Britanie au identificat tipul de muzica ce poate induce oamenilor cea mai inalta forma de relaxare. In studiul pe care acestia l-au facut, participantii erau nevoiti sa rezolve un puzzle. Dificultatea nu consta neaparat in puzzle-ul in sine, ci in stresul la care participantii erau supusi. Erau conectati la niste senzori care sa le monitorizeze stresul. In acelasi timp, pe fundal, le erau puse mai multe cantece. Cercetatorii masurau activitatea creierului, bataile inimi, tensiunea arteriala si rata respiratiei.
Studiul a identificat un cantec anume ce a reusit sa reduca cu pana la 65% anxietatea participantilor.
Cantecul se numeste „Weightless” si inseamna „fara greutate”. A fost creat special de catre cei de la Marconi Union pentru a induce o stare de relaxare. Muzicieni au lucrat impreuna cu terapeuti pentru a alinia armoniile piesei, ritmul si liniile de baza. Telul era sa produca o piesa care sa reduca bataile inimii ascultatorului, sa ii scada tensiunea arteriala si nivelul hormonului stresului.
Cercetatorii au descoperit ca muzica, in situatii de stres, este foarte eficienta. Multe femei au devenit complet adormite dupa ce au ascultat piesa. Din cauza acestui efect, se recomanda sa nu se conduca dupa aceasta sesiune de relaxare.
Daca sunteti curiosi sa vedeti daca efectul piesei „Weightless” se aplica si in cazul vostru, va invitam sa dati play in video-ul de mai jos.

 

 

Articole asemănătoare