Aplicația de mesaje, foto și video Snapchat este diferită de orice altă rețea socială pe care o folosești în prezent. Spre deosebire de Facebook sau Twitter, de exemplu, Snapchat este o aplicație minimalistă care ne pune în fața unui ecran cu câteva pictograme „ascunse” într-un colț. Nu există varianta news feeds sau un alt meniu care să ne ghideze în utlizare. Astfel, multe dintre caracteristici sunt în spatele unei glisări pe ecran, lăsând utilizatorul să descopere singur „minunile” pe care le ascunde această aplicație.

 snapchat.png

 

Dacă nu ai răbdarea necesară să descoperi de unul singur care-i treaba cu Snapchat, iată câteva ponturi, care te vor ajuta să manevrezi mai ușor această aplicație:

Desenează cu mai multe culori! Apăsând prictograma creionului din colțul din dreapta sus, putem să alegem diverse nuanțe pentru a decora un snap. Ceea ce este mai puțin clar este dacă putem utiliza și alte culori care nu apar în acest indicator. Ei bine, se poate. Astfel, după ce apare bara de culori, trageți cu degetul de la aceasta spre marginile ecranului. În acest mod, veți avea și alte opțiuni cum ar fi negru, alb sau gri, care nu sunt disponibile în bara de culori.

Adaugă mai mult de un filtru la un snap! Oscilați între 2 filtre? Atunci adăugați-le pe ambele, nu e musai să decideți între ele. Snapchat vă oferă această posibilitate. Mai întâi, glisați de la dreapta, la stânga pentru a selecta un filtru, apoi, în timp ce țineți degetul în jos pe ecran, glisați cu un alt deget, de la stânga la dreapta, pentru a adăuga al doilea filtru.

 

S-ar putea să-ți placă și:


Utilizează modul cameră de noapte! Să încerci să faci o fotografie într-un mediu întunecat, poate fi o adevărată provocare. Pentru a rezolva această problemă destul de des întâlnită, Snapchat este înzestrat cu opțiunea „mod de noapte” a camerei. Astfel, atunci când utilizați aplicația într-o zonă slab luminată, o pictogramă sub forma de semilună va apărea în colțul din dreapta sus al ecranului. Dacă aceasta nu apare, dar vrei să o folosești, poți încerca să acoperi camera telefonului cu mâna, pentru a o declanșa.

Schimbă emoticonul care apare în dreptul numelui unui prieten! Când intri în lista cu prieteni, este posibil să observi că unele nume au în dreptul lor anumite emoticoane, cum ar fi pictograma unui bebeluș, o față zâmbitoare sau o inimă. Fiecare dintre acestea are propria semnificație. De exemplu, imaginea bebelușului apare în dreptul unui nou prieten. Dacă dorești să modifici aceste emoticoane, trebuie să apeși pe pictograma sub forma unei fantome, care apare în colțul din stânga sus. Alegeți opțiunea „Settings”, dați scroll până la opțiunea ”Manage” și vă duceți pe varianta „Additional Services”, de unde selectați „Friend Emojis”.

Construiește un playlist al poveștilor! E posibil să nu te intereseze tot ce postează prietenii tăi… dacă dorești să vezi selectiv poveștile prietenilor, atunci apasă pe imaginea rotundă redusă de lângă numele acestora. Acest lucru va transforma imaginea lor într-un cerc purpuriu cu o bifă albă, indicând faptul că a fost adăugat în playlistul tău. Când ați terminat de construit playlistul, apăsați butonul violet de redare din partea de jos a ecranului.

 

citeste mai multe pe orasulvechi.ro

 

 
Articole asemănătoare