orban-kovesi.png

Pentru că se apropie alegerile și trebuie să știm cum stăm, cine sunt cei care ”se bat pentru binele nostru”, să ne oprim astăzi asupra personajului Ludovic Orban.

Site-ul Observatorulph.ro a făcut o analiză a declarațiilor liderului PNL din 2013 și din 2019 pe marginea subiectului numărul 1 în prezent, reușita Laurei Codruța Kovesi la Parchetul European.

Orban 2013: ”Pentru mine, începând de astăzi Victor Ponta este egal cu Traian Băsescu. Propunerea Codruţei Kovesi echivalează cu o trădare de neacceptat faţă de voinţa publică exprimată la legerile din 2012. Este o trădare faţă de interesul public şi este un gest profund imoral şi împotriva a tot ceea ce a susţinut Victor Ponta în ultimii cinci ani”

Orban 2019: „În ciuda campaniei agresive dusă de PSD și de guvernul Dăncilă împotriva unui român aflat în competiție cu candidați ai unor țări puternice, noi am reușit să obținem susținerea Parlamentului European pentru candidatul român (după ce Consiliul votase pentru candidatul francez), să menținem această susținere și după alegerile europene, să accelerăm formarea comisiei de negociere și să convingem mai mulți parteneri din PPE (și nu numai) să își modifice poziția și să susțină candidatura doamnei Kovesi. Un succes al candidatului român este un succes al României”.

Sursa: Observatorul Prahovean