Iată mai jos o listă cu câteva utilizări ale balsamului de păr de care sigur nu știai. 

 balsam par.jpg

 

Întreținerea pantofilor

Acele linii și pete albe care apar pe ghete din cauza zăpezii sau a sării sunt foarte enervante. Încearcă să aplici niște balsam de păr pe ghete înainte să ieși din casă și astfel vei ține la distanță apa.

Mărirea hainelor

 

Deseori se întâmplă să băgăm în mașina de spălat haine care își schimbă în mod surprinzător dimensiunea atunci când le punem la uscat. Dacă ți s-a întâmplat și ție asta, încearcă să pui haina respectivă în apă cu balsam de păr, după care trage de haină încercând să o mărești. Nu funcționează întotdeauna, dar merită încercat. 

Lucruri care se spală de mână

Acele haine foarte delicate care se spală de mână vor adora balsamul de păr. După spălare aplică și puțin balsam de păr, apoi clătește bine rufele și pune-le la uscat. Astfel vei proteja materialele mult mai bine.

 

Inele blocate

Câți dintre noi nu am pățit asta? Când inelul nu mai vrea să iasă de pe deget, aplică puțin balsam de păr și problema se va rezolva imediat.

Demachiant

 

Dacă nu ai la îndemână șervețele sau loțiune demachiantă, balsamul de păr poate fi un înlocuitor foarte bun. 

Curăță pensulele de machiaj 

Multă lume uită că pensulele de machiaj trebuie curățate regulat. Balsamul de păr este cel mai bun "detergent" pentru pensule și bureței de make-up.

 

Vaselină

Dacă nu ai în casă vaselină sau pur și simplu urăști mirosul acesteia și ușile scârțâie enervant, atunci balsamul de păr este soluția ideală.

Cuticule

Balsamul de păr înlocuiește cu succes și uleiul de cuticule. Încearcă să înmoi cuticulele cu puțin balsam înainte să le împingi cu bețișorul. 

Gel după epilat

Dacă ai rămas fără cremă după epilare, atunci balsamul de păr va avea grijă de asta. Pielea va fi hidratată și va mirosi minunat.

Păr electrizat

S-ar putea să-ți placă și:


Dacă părul tău se electrizează sau este afectat de umiditate, încearcă să aplici un strop de balsam în palme și să distribui pe tot părul, în special pe vârfuri. Nu clăti! 

Spray pentru descurcarea părului

Dacă părul tău se încurcă fă-ți singură un spray pentru descurcarea părului. Amestecă o parte balsam de păr și 9 părți apă într-o sticlă cu pulverizator. Aplică amestecul pe păr și piaptănă cu grijă.

Odorizant de cameră

Amestecul de mai sus poate fi folosit și ca odorizant de cameră. Pulverizează soluția pe mobilă, perdele, materiale fără nicio problemă. 

Țevi înfundate

Curăță țevile înfundate cu ajutorul balsamului de păr. Pune balsam pe scurgerea chuivetei sau a căzii și apoi lasă apa caldă să curgă câteva minute.

 Balsam de rufe

Dacă nu mai ai balsam de rufe, nu e nicio problemă! Înlocuiește-l cu balsam de păr. Va avea același efect!

Protejează împotriva ruginii

Aplică balsam de păr pe uneltele de lucru și astefel le vei proteja împotriva ruginii.

Ulei de baie

Pune balsam de păr în cadă și astfel îți vei hidrata pielea și va rămâne moale pentru multă vreme. Va acționa ca un ulei de baie.

Strălucire

Balsamul de păr aplicat pe suprafețe de metal, frigider, accesorii sau alte produse asemănătoare le va da un luciu extraordinar. Aveți grijă ca după aplicare să ștergeți foarte bine cu un prosop uscat și curat!

Dă jos plasturii

Ca să dai jos un plasture fără să te doară, aplică puțin balsam de păr și va fi mult mai ușor.

Fermoar blocat

Dacă s-a blocat fermoarul, balsamul de păr este cel mai indicat. Încearcă!

citeste mai multe pe hefty.co

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare