Cancerul la colon este una dintre formele de cancer cele mai răspândite atât la femei cât şi la bărbaţi şi, deşi există multe remedii naturale cu potenţial de prevenire a bolii, instituţiile guvernamentale din domeniul sănătăţii se grăbesc să afirme că nu există suficiente studii care să justifice prescrierea acestora ca formă de tratament. Un studiu arată ca uleiul de cocos are în componenţa sa, în proporţie de 50%, un compus activ anti-cancer. Acesta se numeşte acid lauric şi, într-un studiu publicat în revistă "Studii despre cancer", cercetătorii de la Universitatea din Adelaide au descoperit că a distrus complet peste 90% din celulele de cancer la colon după doar două zile de tratament pe o linie de celule de cancer la colon (CRC) în vitro.

colon.jpg

 

Acidul lauric, compusul uleiului de cocos, cu proprietatea de a ucide cancerul la colon, este prezent şi în laptele de mama. Este un acid gras de lanţ mediu care întăreşte sistemul imunitar şi are multe proprietăţi antimicrobiene. Unii consideră uleiul de cocos crud, organic, virgin, un superaliment, care vindeca atât cancerul cât şi alte boli, iar studii că cel de mai sus sprijină această convingere.

Conform Societăţii Americane de Nutriţie, studiile clinice au arătat că grăsimile prezente în uleiul de cocos (MCFA) “pot fi utile în tratarea şi prevenirea unor boli ca diabetul, osteoporoza, boli cauzate de viruşi (mononucleoza, hepatită C, herpes etc), boli ale vezicii biliare, boala lui Crohn şi cancerul.”

Ideea este ca uleiul de cocos are prea multe beneficii pentru sănătate şi proprietăţi terapeutice pentru a fi enumerate, iar desfăşurarea unor cercetări mai amănunţite cu siguranţă ar fi de ajutor.

 

Conform studiilor publicate în Life Sciences (Ştiinţe despre viaţă), Cancer Letters (Scrisori despre cancer) şi Anticancer Drugs (Medicamente împotriva cancerului), artemesinina, un derivat al pelinului, folosit frecvent în medicină chineză, poate ucide celulele de cancer şi face acest lucru în proporţie de 12.000 de celule de cancer la fiecare celulă sănătoasă.

Recent, sucul de pepene amar a dovedit că poate ucide celulele de cancer pancreatic în vitro şi în şoareci în cadrul unui studiu efectuat la Universitatea din Colorado. Luând în considerare rezultatele văzute atât la testele în vitro cât şi la cele în vivo, eficienta sucului de pepene amar în tratarea cancerului pancreatic şi posibil şi alte tipuri de cancer, la nivel clinic, sunt în mod clar promiţătoare.

Există sute şi chiar mii de astfel de studii, care justifica necesitatea unor cercetări mai amănunţite asupra acestor posibile tratamente alternative.

 

citeste mai multe pe collective-evolution.com

 

 

 

Articole asemănătoare