Cu un cuţit şi cu bateria telefonului mobil, poţi aprinde un foc semnalizator, care are capacitatea de a te salva dintr-o situaţie periculoasă, cum ar fi rătăcitul, noaptea, într-o pădure.

1200px-fotos-produzidas-pelo-senado-30554309793.jpg

 

În situaţii disperate, utilizarea bateriei de litiu a telefonului pentru a aprinde un foc poate fi o tehnică salvatoare, scrie Mediafax.

Cu toate acestea, trebuie procedat cu atenţie, întrucât bateria pe bază de litiu este extrem de periculoasă şi toxică. Această metodă trebuie să fie folosită doar în ultimă instanţă.

Sunt două modalităţi pentru a aprinde focul după ce ai scos bateria din telefon.

 

S-ar putea să-ți placă și:


Prima variantă: Încearcă să creezi o scânteie dacă bateria telefonului mai are încă energie în ea. Ia un obiect conductor, precum un cuţit cu mâner de cauciuc sau plastic, şi atinge polii negativi şi pozitivi ai bateriei cu lama pentru a crea scântei pentru foc.

A doua variantă: Dacă bateria telefonului nu mai are deloc energie, plaseaz-o pe grămada de vreascuri care vrei să ia foc şi străpunge-o rapid cu un obiect ascuţit. Acest gest va scurtcircuita bateria producând temperaturi extreme care vor aprinde materialele cărora vrei să le dai foc. În timpul acestui proces, ai grijă să îţi acoperi nasul şi gura cu un material pentru a nu inspira substanţele toxice.

Iată paşii explicaţi într-un videoclip: