Lucrurile obisnuite ascund multe taine si mistere, culese de prin toata lumea de savanti, dar si de oameni obisnuiti. De data aceasta am ales sa va impartasim niste fapte interesante despre mancare.

Piperul chili

 

Culoarea piperului chili nu spune nimic despre gustul sau. Trebuie sa luati in considerare doar marimea acestuia: cu cat e mai mic, cu atat e mai iute.

 

Bananele

 

Poate sa para bizar, dar tantarii sunt intr-adevar atrasi de oameni care recent au consumat banane.

 

Colorantii si copiii

 

Colorantii chimici utilizati in mancare creeaza hiperactivitate la copii. In special cei galbeni si rosii.

 

Ceai

 

Nu e bine sa bei infuzie de ceai care s-a racit. Japonezii spun: “Ceaiul de ieri musca mai rau decat sarpele”  Ceaiul rece inveleste peretii stomacului si ii irita. Chinezii compara ceiaul de ieri cu otrava.

 

Miere

 

Se pare ca mierea a existat intotdeauna. Cea mai veche oala cu miere comestibila (!) a fost gasita in 1922 de catre Horvard Carter, in cavoul lui Tutanhamon. Biologii au facut expertiza si au confirmat ca mierea e buna pentru utilizare.

 

Cascavalul camamber

Cascavalul camamber trebuie sa fie consumat cat mai aproape de data scadentei, dar nici intr-un caz dupa ea.

 

Ouale

Daca oul se ridica la suprafata apei, inseamna ca nu mai e bun de consumat. Acest lucru se intampla din cauza ca ouale sezute acumuleaza gaze in interiorul coajei.

 

Varza murata

Varza murata are grija de silueta dumneavoastra. Din contul acrimii sale, ea arde foarte repede grasimile si va ajuta de minune sa slabiti.

 

Ciocolata

Ciocolata intunecata are grija de dumneavoastra. Ea asigura sangele cu glucoza daca mancati inainte de mancare macar o bucatica. De aceea, chiar daca ati fost foarte flamand, nu veti manca de prisos si va veti simti satul foarte repede.

 

Principalul secret al mancarii

Mancarea e intotdeauna mai gustoasa noaptea. Intotdeauna. Orice fel de mancare.

citeste mai multe pe inspira-te.com

 

S-ar putea să-ți placă și:


Acest website folosește cookie-uri pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună experiență de utilizare.