Marea Britanie va introduce din aprilie 2018 taxa pe zahăr, în încercarea de a combate obezitatea în rândul copiilor. Taxa va fi plătită de producătorii de băuturi răcoritoare. Taxa va fi stabilită în funcţie de cantitatea de zahăr conţinută de băutura respectivă, fiind stabilite două praguri financiare: unul pentru o cantitate de 5 g zahar/ suta de mililitri şi altul pentru cele care conţin peste 8 g/ suta de mililitri.

 

Astăzi este o zi pe care nu o voi uita niciodată, a scris Jamie Oliver, pe site-ul www.jamiesfoodrevolution.org.

"În această după amiază, Parlamentul a aprobat taxa pe zahăr, cunoscută ca SDIL. Marchează începutul unei noi era în Marea Britanie, una care pune sănătatea copiilor pe primul loc, care va schimba faţa industriei alimentare şi care ar trebui să marcheze începutul unui plan prin care autorităţile să se asigure că mâncarea înseamnă sănătate, nu boală. Felicitări Parlamentului! Este o zi importantă şi toţi care au militat pentru această schimbare ar trebui să fie foarte mândri pentru că se întâmplă", a mai notat Jamie Oliver. 

Proiectul taxei pe zahăr a fost prezentat în Parlamentul britanic în primăvara anului 2016. 

 

Cunoscutul chef britanic a fost unul dintre cei mai mari susţinători ai acestei taxe, susţinând că zahărul distruge sănătatea copiilor, numindu-l "următorul tutun".

Potrivit statisticilor, o treime dintre copii britanici şi două treimi dintre adulţi sunt obezi sau supraponderali.

Potrivit zf.ro, introducerea taxei pe zahăr a fost adusă în discuţie şi în România de către Colegiul Pacienţilor, un ONG fondat în urmă cu trei ani, care susţine că produsele ce conţin o cantitate mare de zahăr sunt responsabile de creşterea costurilor medicale pentru pacienţii români.

 

citeste mai multe pe gustarte.ro

 

 
Acest website folosește cookie-uri pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună experiență de utilizare.