Semnele de circulație nu se schimbă prea des. Ocazional, unele orașe testează efectul unor noi semne de circulație menite să sporească siguranța pietonilor, dar ce-i drept, culorile semaforului nu s-au schimbat mai deloc de când acesta a fost inventat la începutul anilor 1920.

 

Evgeny Arnin, un designer din Moscova, a încercat refacerea semnelor de circulație și le-a adaptat pentru cum ar trebui să arate în secolul 21.

Acestea sunt netede și simple, cu displayuri LED de mari dimensiuni și săgeți colorate pentru asigurarea siguranței oamenilor.

 

Sistemul este minimalist: se folosesc doar săgeți și linii drepte de lumină. Așa cum a rămas din secolul 19, roșu înseamnă stop și verde înseamnă că poți pleca/trece. Arnin speră că odată cu eliminarea detaliilor vizuale în exces , semnele de circulație vor deveni  intuitive și ușor de interpretat.

Pentru a schimba toate semnele de circulație dintr-o singură țară, costurile ar fi enorme, ca să nu mai vorbim de complicațiile ce pot surveni din cauza infrastructurii.

 

 

Deși acest proiect este unul finalist anul acesta la Lexus Design Awards, să nu ne așteptăm prea curând să circulăm pe baza acestor noi semne.

Sursa: mentalfloss.com

 

 

Acest website folosește cookie-uri pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună experiență de utilizare.