Semnele de circulație nu se schimbă prea des. Ocazional, unele orașe testează efectul unor noi semne de circulație menite să sporească siguranța pietonilor, dar ce-i drept, culorile semaforului nu s-au schimbat mai deloc de când acesta a fost inventat la începutul anilor 1920.

header-trfc_04.png

 

Evgeny Arnin, un designer din Moscova, a încercat refacerea semnelor de circulație și le-a adaptat pentru cum ar trebui să arate în secolul 21.

Acestea sunt netede și simple, cu displayuri LED de mari dimensiuni și săgeți colorate pentru asigurarea siguranței oamenilor.

TRFC_00-Main.png

 

Sistemul este minimalist: se folosesc doar săgeți și linii drepte de lumină. Așa cum a rămas din secolul 19, roșu înseamnă stop și verde înseamnă că poți pleca/trece. Arnin speră că odată cu eliminarea detaliilor vizuale în exces , semnele de circulație vor deveni  intuitive și ușor de interpretat.

Pentru a schimba toate semnele de circulație dintr-o singură țară, costurile ar fi enorme, ca să nu mai vorbim de complicațiile ce pot surveni din cauza infrastructurii.

TRFC_02.png

 

 

Deși acest proiect este unul finalist anul acesta la Lexus Design Awards, să nu ne așteptăm prea curând să circulăm pe baza acestor noi semne.

Sursa: mentalfloss.com

 

 

Articole asemănătoare