Muzeul Ermitaj din Sankt-Petersburg este unul dintre cele mai vechi şi mai grandioase muzee din lume. În afară de exponatele impresionante, în interior puteți întâlni şi 74 de pisici. Fondat în 1754 de către împărăteasa Ecaterina a-II-a, locul găzduieşte peste trei milioane de obiecte.  Muzeul este deschis publicului din 1852, iar vizitatorii din întreaga lume apreciază colecţia expusă permanent, informează Vintage News. 

 

Muzeul este amplasat într-un complex istoric alături de Palatul de Iarnă, locul de reşedinţă al împăraţilor Rusiei. Elisabeta a Rusiei a ordonat amplasarea pisicilor domestice în palat pentru capturarea şoarecilor din  holurile şi subsolurile palatului. Pisicile au reuşit să îndepărteze dăunătorii, iar împărăteasa a decis să păstreze pisicile pentru îndeplinirea rolului de distrugători ai paraziţilor.

Atunci când palatul a fost transformat într-un muzeu, pisicile au rămas în clădire pentru a proteja exponatele de rozătoare. Populaţia de pisici a trăit continuu la Ermitaj din secolul XVIII până în prezent.

S-ar putea să-ți placă și:


În prezent, în cadrul muzeului se află 74 de pisici. Acestea trăiesc la subsol şi nu au voie să se plimbe prin galerii.

 

Mai multe aici: thevintagenews.com

 

 
Acest website folosește cookie-uri pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună experiență de utilizare.