Fiecare ființă umană de pe această planetă visează , inclusiv unele mamifere. Deși sunt foarte mulți oameni care nu-și pot aminti visele când se trezesc, ei totuși visează. Ființele umane petrec aproximativ 6 ani din viață visând, dar ați aflat vreodată despre ce visează persoanele nevăzătoare?

 

 

Visele sunt experiențe cu o mare componentă vizuală. Experiențele onirice ne manipulează simțurile și declanșează senzații ciudate care ne pot modifica percepția realității. Vorbim despre experiențe fantasmagorice complexe care sunt influențate și modelate de lucrurile pe care le mâncăm, de exercițiile fizice pe care le facem și chiar de poziția în care dormim.

Așadar, dacă lucrurile pe care le visăm au mare legătură cu ceea ce vedem în timpul zilei, atunci ce visează cei care suferă de cecitate?

Cei care își pierd vederea foarte devreme sau sunt orbi din naștere, de obicei, nu au aspecte vizuale ale viselor lor. Cu toate acestea, visele lor prezintă percepții ridicate ale altor simțuri, în timp ce aceia care își pierd vederea mai târziu în viață continuă să experimenteze elemente vizuale în visele lor.

 

Se pare că visurile nevăzătorilor sunt foarte asemănătoare cu cele ale persoanelor care pot vedea. Aceștia percep un nivel similar de interacțiuni sociale în visuri. Cu toate acestea, nevăzătorii sunt mai predispuși la coșmaruri, în special în ceea ce privește pierderea, senzația de cădere și aceea de a se lovi de o mașină nevăzută.

Deși nevăzătorii nu poate vedea cu ochii, ei „văd” în visele lor prin intermediul altor simțuri. În ciuda opiniilor neavizate, aceștia nu au nicio dificultate în reprezentarea vizuală a conținutului viselor lor.

citeste mai multe pe realitatea.net

 

 

S-ar putea să-ți placă și:


Acest website folosește cookie-uri pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună experiență de utilizare.