Deși doriți să curățați covorul, poate nu doriți să pierdeți prea mult timp pentru a face treaba. În cazul în care angajarea unui serviciu de curățenie sau închirierea unei mașini nu este în bugetul dvs., ați putea lua în considerare aceste soluții DIY pentru îndepărtarea petelor de pe covoare și de a avea un covor curat.

Spuma de ras

 

Aplicați spumă de râs pe pată și frecați energic cu o perie. Apoi folosiți o cârpă umedă pentru a șterge restul de spumă de ras. Apoi, șterge zona umedă cu o cârpă până când devine uscat.

2-curata-covorul-fara-aspirator.jpg

Pulbere DIY pentru un covor frumos mirositor

 

 În cazul în care covorul are un miros urât puteți utiliza această pulbere DIY pentru al face să miroasă ca nou. Se amestecă două cești de mălai și o cană de borax. Se presăra pudra peste tot covorul şi se lasă timp de o oră. Apoi curăţaţi pulberea și bucurați-vă de mirosul proaspăt. Acest lucru este util în special pentru a scăpa de mirosul de fum.

Petele de grăsime

 În cazul în care covorul are pete de grăsime, puteți turna făină fin cernută peste ea. Apoi, pune bucăți de hârtie absornată (cum ar fi dintr-o pungă de prânz) peste pata și așezați obiecte grele pe partea de sus a acesteia. După o jumătate de oră, puteți lua obiectele și matura restul de făină de pe covor. Se repetă procesul cu făină și hârtie nouă până când acesta dispare.

 

 Îndepărtează ceară

 Se pune un prosop alb peste pata de ceară și se rulează un fier de călcat peste ea. Apoi îndepărtați excesul de ceară cu un cuțit de unt. Ulterior, puneți un prosop de hârtie peste și rulați fierul peste el pentru a absorbi ceara rămasă. Dacă pata de ceară este mică, ultima parte a procesulu este suficientă.

S-ar putea să-ți placă și:


3-curata-covorul-fara-aspirator.jpg

 

Soluție de îndepărtat petele

 Se amestecă o linguriță de lichid de spălat vase, o lingură de oţet alb şi o cană de apă caldă într-o sticlă cu pulverizator. Se toarnă o linguriță de bicarbonat de sodiu și închide rapid sticla cu pulverizator. Aplicați peste pata şi frecaţi uşor cu partea abrazivă a unui burete. Frecați și tamponați pata până când începe să se şteargă. Continuați până când pata dispare.

 Sifon

 

 Apa carbonatată, apa gazoasă sau sifonul funcționează atât pe haine cât și pe covoare. Aplică sifon pe petele de cafea sau vin. Dacă petele nu sunt proaspete aplică și puțină apă cu detergent.

 Gheață ca să scapi de gumă

 Pune niște gheață într-un prosopel și aplică pe gumă. Ulterior răzuieşte cu un cuțit.

55a67e081900002600b86623.jpeg

citeste mai multe pe magazinuldecase.ro

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare