Ştiaţi că mulţi oameni de ştiinţă şi cercetători cred în ziua de azi, împreună cu unii neurocardiologi, că inima, care menţine o relaţie şi un dialog constant în ambele direcţii şi cu o serie de implicaţii interesante cu creierul, conţine un creier al său propriu? Inima şi creierul de fapt îşi influeanteaza funcţiile una alteia şi deşi multă lume nu ştie inima trimite multe informaţii spre creier, chiar mai multe decât o face creierul spre Inima gandesteinima. Informaţiile trimise includ semnale ale inimii care pot influenţa percepţia persoanei, experienţele emoţionale sau alte funcţii cognitive.

 

Doctorul. J. Andrew Armour a fost primul care a introdus termenul de creier al inimii în 1991. Armour a arătat că sistemul nervos complex şi intrinsec al inimii se califica a fi numit “un mic creier”. Acest creier al inimii spunea el “este o reţea complexă formată din câteva tipuri de neuroni, neurotransmiţători, proteine şi celule suport ca şi cele găsite în creierul propriu-zis. Circuitul sau elaborat îi permite să acţioneze diferit de creierul propriu-zis, el poate să înveţe să îşi aducă aminte şi chiar să simtă. “

Una din cele mai importante descoperiri făcute de cercetătorii de la Institutul HeartMath în corelaţie cu creierul inimii, creier pe care aceştia îl numesc inima inteligenta, este că, “dacă ne schimbăm în mod intenţionat starea emoţională prin tehinici de concentrare asupra inimii, modificăm transmiterea de date de la inima spre creier.” Asta înseamnă că în momentul în care oamenii trec prin stări pozitive sincere, în timpul cărora ritmul inimii devine mai coerent, schimbul de informaţii dintre inima şi creier poate modifica funcţiile corticale şi chiar influenţează performanţele.

Sursa: viataverdeviu.ro

 

 

Acest website folosește cookie-uri pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună experiență de utilizare.