Oriunde în lume se face risipă de săpunuri din hoteluri; nu toți turiștii le folosesc și sunt aruncate printr-un depozit. Un tip din America s-a gândit să facă ceva în privința asta și să pună la cale o afacere care să ajute oamenii. Totul a început acum 7 ani ca o mica operațiune, împreună cu câțiva prieteni și familia într-un garaj din Florida, unde foloseau aparate pentru decojit cartofii și mașini de gătit pentru a recicla săpunul folosit în fabricarea unor noi săpunuri.

 

 Această inițiativă non-profit, numită Curăță lumea, a crescut și a inclus facilitățile industriale în domeniul reciclării din Las Vegas, Orlando și Hong Kong, orașe în care hotelurile sunt pline de turiști și săpunurile nefolosite și cele folosite ajung la compania tipului.

 Firma Curăță lumea a livrat în 2009, în Tahiti, 908 tone de săpun. De atunci, organizația non-profit a colectat și reciclat mai mult de 35 de tone de săpun și mai mult de 24 de tone de șampoane luate de la hoteluri și livrate în 30 de țări, precum Republica Dominicană, Haiti, Lesotho, Mexic, Pakistan și Panama.

S-ar putea să-ți placă și:


 Shawn Seipler, CEO-ul organizației, vrea să salveze lumea prin faptul că trimite săpun țărilor defavorizate.  Seipler spune că, după ce a aflat că cei de la hoteluri aruncă tone de săpunuri de toate formele, s-a gândit că cei din țările sărace nu au cu ce să se spele și că igiena, pentru ei, e un lux.

 

 În doar doi ani de la înființare, organizația a trimis 6 milioane de săpunuri peste tot în lume și are contracte cu firme care protejează mediul.

citeste mai multe pe tasta.ro

 

 
Acest website folosește cookie-uri pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună experiență de utilizare.