Mâncarea de tip fast food face parte din modul nostru de viață și puțini sunt cei ce pot rezista să se țină la distanță de acest tip de mâncare. Cei de la Bright Side au întocmit o listă cu 12 trucuri pe care cei care lucrează în fast food-uri le folosesc pentru a atrage clienții.

1.      Toate produsele au exact același gust

 

-          Pentru că știu exact ce gusturi preferă clienții, toate produsele sunt făcute pentru a satisface clientul imediat.

2.      Burgerii sunt gătiți într-o clipită

 

-          În marile lanțuri de fast food-uri, cei mai simpli burgeri sunt pregătiți în doar 30 de secunde. Motivul: sunt doar înghețați înainte de a fi aduși în bucătărie.

3.      Mâncarea este făcută pentru a fi mâncată rapid

 

-          Într-un local de acest gen, se estimează că o persoană mestecă cam de 12 ori înainte de a înghiți ceva. În afara restaurantului, o persoană mestecă cam de 15 ori înainte de a înghiți.Cu cât mestecăm mai puțin cu atât simțim nevoia să mâncăm mai mult.

4.      Culoarea logo-ului crește apetitul pentru mâncare

 

-          Nu din întâmplare sunt folosite culorile roșu și galben. Acestea acționează la nivelul subconștientului și te fac să te oprești și să mănânci ceva. Uneori se crede că este vorba despre ”teoria muștarului și a ketchup-ului”.

5.      Scopul final este de a vinde cât mai mult

 

-          Experții au ajuns la concluzia că oamenii reuză mai greu atunci când sunt întrebați direct. 85% din oameni ajung să comande mai multă mâncare decât plănuiau inițial.

6.      O cola standard este de fapt o cola mare

-          Instinctiv oamenii aleg băuturile ”medii” și, din această cauză, băuturile standard sunt de fapt cele mari. Mai mult decât atât, dacă nu specifici cantitatea, vei primi întotdeauna cel mai mare pahar.

7.      Carnea pe grătar este o iluzie

S-ar putea să-ți placă și:


-          Cel mai adesea este adăugată o aromă specifică grătarului ce dă senzația că acea carne tocmai a fost luată de pe un grătar

8.      O salată nu e întotdeauna cea mai sănătoasă alegere

-          De multe ori aceasta are cele mai multe calorii din meniu, iar ceea ce conțin sosurile rămâne un mister până și pentru angajați.

9.      Cafeaua nu te stimulează în niciun fel

-          unele fast food-uri folosesc anumite pahare ce conțin chimicale care, atunci când băuturile calde sunt turnate, au un efect nedorit și anume produc depresie și reduc gradul de concentrare.

10.  Ouăle nu sunt simple ouă

-          De obicei întâlniți expresia ”amestec de ou”

11.  Cola chiar nu e mai bună

-          Deși ai impresia că e cea mai bună băutură carbogazoasă, nu e chiar așa. De cele mai multe ori aceste lanțuri de magazine folosesc apa și sucul concentrat pentru a-ți da impresia că sunt proaspete.

12.  Nu mânca mâncarea acasă

 -          Majoritatea preparatelor sunt făcute pentru a se servi imediat. De exemplu cartofii prăjiți își pierd gustul după 5 minute. Dacă te duci acasă cu un burger acesta, în mod sigur, nu va mai fi la fel de bun.

sursa: brightside.me

 

Acest website folosește cookie-uri pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună experiență de utilizare.