După ce ne terminăm anii de școală, rar mai găsim necesar să scriem de mână. La muncă tastăm pe computer, iar la fel se întâmplă și atunci când socializăm. Poate doar când ne facem lista de cumpărături mai punem mâna pe un pix. Se pare însă că scrisul de mână vine la pachet cu anumite beneficii. Vă prezentăm aici 4 motive pentru care ar trebui să scoateți din sertar foaia și pixul.

scris mana.jpg

 

1.      Activează creierul – un studiu făcut în anul 2012 a demonstrat că atunci când se scriu cuvintele cu pixul se activează un anumit circuit de neuroni.

2.      Îmbunătățește pronunția - un studiu din anii `90 a demonstrat că pronunția copiilor care scriu de mână este mult mai bună decât a celor care tastează la computer.

S-ar putea să-ți placă și:


3.      Îmbunătățește memoria – Un studiu făcut în anul 2014 a demonstrat că studenții care își luau notițele pe caiete aveau o memorie mult mai bună decât cei care își scriau cursurile pe laptopuri.

 

4.      Te ajută să gândești mai rapid – în anul 2009, în urma unui studiu, s-a constatat că elevii care scriau de mână, scriau mai repede, mai mult și mai bine decât cei care tastau.

sursa: mentalfloss.com

 

 

Articole asemănătoare