Deși pare că oamenii de știință au făcut cercetări despre tot și toate pe această planetă, nu e chiar așa. Cei de la Bright Side au întocmit o listă cu 11 mistere care nu au putut fi încă deslușite de către oamenii de știință:

1.       De ce toarce o pisică?

 

-          Se știe că fac asta când sunt fericite, dar nimeni nu știe de ce. Atunci când o pisică toarce, nu i se poate auzi nici măcar bătaia inimii! Se pare că această acțiune de a toarce accelerează procesul de vindecare și reduce gradul de durere; de aceea o pisică toarce când este stresată sau rănită.

2.       De unde au apărut unele specii de animale?

 

-          Multe dintre speciile de animale nu au nici măcar un strămoș. Nimeni nu știe exact când amfibieni au evoluat din pești pentru că primele animale terestre  aveau membrele bine definite. De asemenea, se crede că dinozaurii au dinspărut acum 65 de milioane de ani din cauza unui cataclism natural. Totuși, specii de mamifere au apărut din neant.

specii an.jpg

3.       Vacile au busolă?

 

-          Folosind Google Earth oamenii de știință au studiat sute de imagini cu vaci care erau la păscut și au descoperit un tipar ciudat. 70% dintre vaci își întorc capul spre nord sau sud în timp ce mănâncă sau se adapă. Acest lucru se poate observa pe toate continentele, indiferent de mediu, vreme sau alți factori.

busola vaca.jpg

4.       Ce a însemnat ploaia ”gelatinoasă”?

 

-          În August 1994, în loc de ploaie, o substanță gelatinoasă a picat din cer. În următoarea zi zeci de oameni au afirmat prezența simptomelor unei gripe. Oamenii de știință au analizat substanța ploii ciudate: aceasta conținea două tipuri de bacterii dintre care una poate fi găsită în sistemul digestiv al omului. Cu toate astea nu au putut găsi o conexiune între bacterie și misterioasa epidemie de gripă.

geltina ploaie.jpg

5.       Ce este materia întunecată?

 

-          Aproximativ 27% din univers este format dn materie întunecată. Nu emite și nici nu interacționează cu radiațiile electromagnetice, deci este imposibil de detectat. Primele teori despre existența sa au apărut în urmă cu 60 de ani, dar cercetătorii nu pot prezenta încă dovezi care să ateste acest lucru.

materie neagra.jpg

6.       Câte planete sunt în sistemul solar?

-          De când Pluto nu mai este considerată o planetă, în mod oficial numărul planetelor este 8. Centura Kuiper este formată din formațiuni înghețate. Cercetătorii au descoperit sute de formațiuni în zona acestei centuri, formațiuni mult mai mari decât Pluto.  De asemenea, tot în zona Centurii Kuiper s-a observat un spațiu gol – se pare că o planetă necunoscută de dimensiunea Terrei a atras toate formațiunile în jurul său.

planete sistem.jpg

7.       De ce există oameni dreptaci și stângaci?

-          Majoritatea oamenlor (între 70% și 95 %) sunt dreptaci, pe când o minoritate (între 5% și 30%) sunt stângaci.  Un număr nedefint de oameni sunt ambidextri. E clar că si genele au o influență asupra acestui lucru dar mediul social are și el partea lui de vină: uneori copii stângaci sunt forțați să scrie cu mână stângă, devenind astfel dreptaci.

right or left.jpg

8.       De ce a dispărut mega fauna?

-          Animalele gigantice au dispărut acum aproximativ 10 000 de ani. Unii cred ca de vină a fost evoluția climei, dar nu există dovezi puternice în acest sens. Conform unei alte teorii, animalele au murit din cauza foametei.

megafauna.jpg

9.       De ce visăm?

-          Unii cred că visele sunt imagini aleatorii, alții cred ca sunt dorințe ale subconștientului, ori probleme nerezolvate, ori chiar experiențe de viață. Studiul viselor se numește onirologie. Oamenii de știință susțin că visele simbolizează de fapt ceva ascuns adânc în psihicul uman, dar nimeni nu știe exact ce anume.

de ce visam.jpg

10.   Sunetul spațiului

-          Pe când studiau stelele în 2006, cercetătorii au auzit în mod misterios niște vuiete. Deși sunetul nu poate traversa prin spațiul cosmic, undele radio pot. Dar de unde vin? Cercetătorii știu dpar ca aceste unde nu veneau de la stele sau de la niciun alt fenomen cosmic cunoscut.

11.   De ce avem grupe de sânge diferite?

 -          Grupele de sânge sunt caracterizate de prezența diferiților antigeni din celulele sangvine. Aceștia sunt de fapt semnalele anticorpilor care distrug celulele străine din corp. Dar cercetătorii nu au niciun răspuns în privința cauzei pentru care aceștia diferă. Există sugestii cum că ar fi legați de boli și imunitate. De exemplu, persoanele cu Grupa B sunt mai predispuse îmbolnăvirii cu E. Coli. Persoanele cu grupa 0 au un risc scazut de contractare a malariei.

tipuri sange.jpg

sursa: brightside.me

 

Articole asemănătoare