- Publicitate -

Primăria Ploiești a notificat asociațiile de proprietari cu privire la montarea repartitoarelor pentru căldură. Președintele UAP Prahova: „Este o măsură abuzivă”

Repartitoarele de căldură au devenit obligatorii, potrivit legislației aprobate la nivel național, pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire și apă caldă la nivelul fiecărui apartament. Termenul limită pentru implementarea acestei măsuri este 31 decembrie 2021. Mai mulți cetățeni reclamă că au primit deja notificări din partea Primăriei Ploiești și se întreabă cum vor suporta locatarii o astfel de cheltuială suplimentară. Președintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari, Eugen Cristescu,  consideră că „obligarea cetățeanului la montarea repartitoarelor este o măsură abuzivă”.

Legea prin care devine obligatorie montarea de repartitoare pentru căldură în apartamentele racordate la sistemul de termoficare centralizat este vehement criticată.

Conform actului normativ, locatarii trebuie, până la data de 31 decembrie 2021, să monteze repartitoarele și, implicit, să suporte costurile.

„La mai multe blocuri ale unei administrații din Malu Roșu s-a afișat obligația de a monta repartitoare de căldură până pe 31.12.2021, pentru consum.

Persoanele care nu montează repartitoare vor fi amendați cu suma între 500-1000 lei, de către Primăria Ploiești!

Este legal acest lucru? Unii proprietari sunt pensionari (respectiv mama mea), locuiesc singuri cu o pensie de sub 1000 lei, dintre care aproape jumătate se cheltuiesc pe medicamente!

Cine plătește acele repartitoare de căldură, instalator, etc…? Le plătește Primăria??? Cu stimă un cititor! Mulțumesc!”, este sesizarea unui cititor al Observatorulph.ro.

În adresa transmisă de Primăria Ploiești, prin Direcția Administrație Publică, Juridic – Contencios, Achiziții Publice, Contracte – Compartimentul Monitorizarea Asociații de Proprietari și Controlul Energetic, se precizează că:

„În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la data de 31 decembrie 2021 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire  și apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit”.

Totodată, prin aceeași adresă se precizează că „nerespectarea termenului limită privind montarea de către proprietari /locatari a repartitoarelor de costuri, constituie contravenție, alta decât cele prevăzute în Legea nr. 121/2014, cu modificările și completările ulterioare și se sancționează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei”.

Demersuri UAP Prahova, pentru prorogarea termenului privind obligativitatea de montare de repartitoare

Președintele UAP Prahova, Eugen Cristescu, consideră că „obligarea cetățeanului la montarea repartitoarelor este o măsură abuzivă, pentru că statul dispune în proprietatea cetățeanului, pe banii acestuia, să facă ceva cu care nu este de acord”.

„Considerăm că se încalcă dreptul de proprietate care este garantat de Constituție  și așteptăm să vedem ce zice Curtea Constituțională cu privire la acest aspect, după ce avocatul poporului o va sesiza, potrivit solicitării noastre din luna iulie.

Noi am făcut demersuri către parlamentarii prahoveni din PSD,  PNL, USR Plus și AUR, pentru prorogarea termenului de montare obligatorie a repartitoarelor, cu un an,  respectiv la 31.12.2022. Adică am mers cu petiția către reprezentanții partidelor din Prahova,  dar ca de obicei PSD și PNL ignoră solicitările noastre, motiv pentru care îi vom acționa în instanță.

De asemenea am trimis petiția și la liderii de grup din Camera Deputaților și din Senat în care am argumentat de ce se impune prorogarea.

Trebuie sa menționez că de la Prahova ne-au sprijinit cei de la USR Plus care au inițiat un proiect de lege pentru prorogarea termenului și singurul parlamentar AUR, Adrian Axinia care a făcut demersuri în Parlament tot pentru prorogare.

În încheiere vreau să spun că, practic, ni se cere să respectăm o lege ( montarea obligatorie a repartitoarelor) încălcând alta lege( cea privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19).

Suntem în plin val patru al pandemiei și riscul răspândirii virusului din apartament în apartament este foarte mare odată cu montarea repartitoarelor. Rog primăria pe această cale să înceteze cu aceste notificări.

Noi suntem pregătiți să apărăm în instanță asociațiile afiliate și consider că avem și argumente solide, dacă demersurile despre care vorbeam nu se vor materializa în prorogarea termenului la 31.12.2022”, a precizat Eugen Cristescu, președintele UAP Prahova.

Adresa Primăriei Ploiești:

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Articole asemănătoare

Magazinul Kaufland din Câmpina, amendat de OPC cu 20.000 lei. Lista neregulilor

Ieri, inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia Ploiești au efectuat o serie de verificări ale modului în care este respectată legislația...

Micuța Ana are cancer! La doar șase luni și trei săptămâni, fetița luptă pentru propria-i viață. Are, însă, nevoie de toți oamenii buni aproape...

O cheamă Ana și are doar 6 luni și 3 săptămâni. Un copil mult dorit, unic la părinți, un copil care, până acum trei...

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

- Publicitate -

Sondaj

- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Magazinul Kaufland din Câmpina, amendat de OPC cu 20.000 lei. Lista neregulilor

Ieri, inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia Ploiești au efectuat o serie de verificări ale modului în care este respectată legislația...

Primarul din Ciorani, Marin Voicu, plasat sub control judiciar. Decizia Tribunalului Prahova este definitivă

Primarul comunei Ciorani, Marin Voicu, a obținut, astăzi, plasarea sa sub control judiciar pentru 60 de zile, decizia Tribunalului Prahova fiind definitivă. În primă...

Alhambra – Castelul roșu din Granada, desprins din 1001 de nopți

Acum ceva vreme, rula la televizor un serial interesant – The Spanish Princess / Prințesa Spaniolă. Într-unul dintre primele episoade, Arthur, prințul de Wales,...

A renunțat la o carieră într-o corporație pentru a face fapte bune la Concordia

Prezentă în cadrul podcastului Generația lui John, Mădălina Corciu a vorbit despre principalele proiecte pe care le desfășoară în cadrul Concordia, dar și despre...

Micuța Ana are cancer! La doar șase luni și trei săptămâni, fetița luptă pentru propria-i viață. Are, însă, nevoie de toți oamenii buni aproape...

O cheamă Ana și are doar 6 luni și 3 săptămâni. Un copil mult dorit, unic la părinți, un copil care, până acum trei...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

Wall-Street.ro

Loading RSS Feed

- Publicitate -