O noua tehnologie va exista in curand pe toate telefoanele. Cercetatorii au dezvoltat o noua tehnologie care va face inutil furtul de telefoane mobile sau laptopuri - acestea vor putea fi distruse de la distanta! Mecanismul de auto-distrugere a fost creat de cercetatorii de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie King Abdullah din Arabia Saudita.

 inventia-incredibila-care-va-opri-furtul-de-telefoane-motivul-pentru-care-acest-lucru-nu-se-va-mai-intampla_size1.jpg

 

Noua tehnologie va oferi un element suplimentar de securitate impotriva hotilor care revand device-urile dupa ce le-au sustras. Tehnologia functioneaza rapid si poate fi instalata pe majoritatea device-urilor moderne.

 "Primii clienti vor fi cei care au nevoie de protectie a datelor, corporatiile, bancile, fondurile de investitii, administratiile de securitate, colectionarii care au un numar masiv de date" spune Muhammad Mustafa Hussain, inginer electric ce a ajutat la dezvoltarea tehnologiei, pentru IEEE Spectrum.

S-ar putea să-ți placă și:


 Iata cum functioneaza: mecanismul de auto-distrugere contine un polymer expansibil ce poate distruge procesorul device-ului in cateva secunde. Cand mecanismul este activat de la distanta, se mareste de 7 ori si ajunge la o temperatura de 80 de grade Celsius. Mecanismul ar urma sa coste doar 15 dolari.

 

 citeste mai multe pe yoda.ro

 

 
Articole asemănătoare