Salata de vara cu spanac si ciuperci este alegerea ideala pentru o cina sanatoasa si hranitoare, mai ales daca ii oferi copilului tau si desert. Spanacul, bogat in fier si minerale si ciupercile, bogate in vitamina D, potasiu si sodiu, fac din salata de vara cu spanac si ciuperci un preparat care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia micutului tau. 

2011-06-05_Spinach_Mushroom_Salad_06.jpg

 

Salata de vara cu spanac si ciuperci previne obezitatea infantila, deoarece contine numai ingrediente proaspete si slab calorice. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru doua portii:

  •  o legatura de spanac
  •  200 gr. de ciuperci proaspete
  •  o salata
  •  doua rosii
  •  100 gr. de masline
  •  200 gr. de ton proaspat
  •  doua linguri de ulei de masline
  •  sare, busuioc

Cum se prepara salata de vara cu spanac si ciuperci?

  1. Spala si curata ciupercile, dupa care pregateste-le pe gratar, timp de cateva minute, pana se auresc pe amandoua partile.
  2. Pregateste pe gratar si tonul.
  3. Intre timp, spala salata, spanacul si rosiile si taie-le.
  4. Dupa ce s-au racit, taie cuburi tonul si ciupercile taie-le in jumatate.
  5. Amesteca toate ingredientele, adauga ulei si condimenteaza cu sare si busuioc maruntit.

Este ideal ca micutul tau sa serveasca salata de vara cu spanac si ciuperci imediat ce ai preparat-o, pentru a se bucura de prospetimea ingredientelor.

 

 

Articole asemănătoare