In zilele calduroase de vara cina va fi usoara, dar hranitoare. O salată de paste este mai mult decat apetisanta, asa ca aceasta solutie o preferam adesea atat pentru gust, cat si pentru ca se pregateste rapid.

 salata-de-vara-cu-tortellini-baneasa-si-parmezan-0.jpg

 

INGREDIENTE (pentru 2 portii)

S-ar putea să-ți placă și:


  • 120 g tortellini
  • 4 rosii medii
  • 6 rosii cherry culori diferite
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras galben
  • 2 castraveti
  • 20 g parmezan ras mare
  • frunze de busuioc
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • sare
  • piper

PREPARARE:

  • Punem pastele la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. In acest timp spalam legumele si le taiem pentru salata.
  • Punem rosiile, castravetii, ardeii si ceapa intr-un castron, apoi turnam peste ele un dressing realizat prin amestecarea intr-un borcan a muastarului cu otet, ulei de masline, sare si piper proaspat macinat. Amestecam usor, apoi adaugam tortellini scurse si spalate sub jet de apa rece.
  • Punem salata in castron, presaram parmezanul ras mare, frunze mici de busuioc si servim.

 

 

 

Articole asemănătoare