Ghiveciul se prepara in toata tara sub diverse forme si combinatii de ingrediente. Iata insa o reteta noua de ghiveci – Ghiveci picant de vara. Nu este ghiveciul clasic romanesc, dar cu siguranta acest ghiveci picant isi va face locul in caietul vostru de retete! De ce nu este un ghiveci clasic? Nu prajim legumele in ulei, ci adoptam varianta mult mai light: le coacem pe gratar, apoi le taiem fasii. Adaugam uleiul de masline la rece, fara a praji in el ceapa sau usturoiul. 

 ghiveci-picant-4.jpg

 

INGREDIENTE:

S-ar putea să-ți placă și:


  • 2 ardei grasi rosii
  • 3 ardei grasi galbeni
  • 2 vinete mari
  • 2 zucchini (dovlecei)
  • 4 rosii de gradina
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2-3 cepe rosii mici
  • o conserva porumb chilli (Bonduelle Gold Chilli)
  • 100-150ml ulei de masline extra virgin
  • sare si piper dupa gust

Spalam bine toate legumele. Oparim rosiile si le taiem cubulete. Curatam ceapa si usturoiul. Taiem ceapa cubulete si usturoiul foarte fin. Coacem ardeii grasi pe plita, apoi ii saram, ii lasam acoperiti 10 minute si apoi ii decojim. Taiem dovlecii si vinetele felii de cca ½ cm grosime, le coacem pe gratar, fara adaos de ulei. Cand toate legumele sunt coapte le taiem fasii si le punem intr-un castron incapator.
Punem si porumbul chilli. Adaugam ulei de masline dupa gust, eu pun la aceste cantitate undeva la 100 ml. Nu uitati ca si rosiile si legumele lasa suc si se va face un sos delicios pe ghiveci. Potrivim la gust de sare si piper.

 

 

Articole asemănătoare