Dacă bananele se numără printre fructele tale preferate, îți recomandăm o rețeta delicioasă de ruladă cu ciocolată, pe care o decorezi cu felii de portocală.

 rulada-cu-banane-580x400 (1).jpg

 

Ingrediente

Pentru blat:

  • 3 ouă
  • 80 g zahăr
  • 60 g făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 20 g cacao pudră
  • 1 lingură apă

Pentru cremă:

 
  • 4 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr pudră
  • 3 tablete ciocolată, rasă
  • 100 g unt
  • 2 banane

Pentru decor

  • 500 ml smântână cu 30% grăsime
  • 150 g zahăr
  • ½ tabletă ciocolată neagră, răzuită
  • 1 portocală, feliată

Mod de preparare

Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul 5 minute, până devin o spumă. Adaugi făina, zahărul vanilat şi pudra de cacao, amestecând cu o lingură. La final, torni apa. Pui aluatul într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit, 12 minute. Răstorni blatul fierbinte pe un prosop umed şi-l rulezi. Pentru cremă, freci gălbenuşurile cu zahărul pudră într-un vas şi îl aşezi pe baie de aburi, la foc mediu. Amesteci continuu, cu un tel, până se îngroaşă compoziţia. Iei de pe foc şi continui să o omogenizezi. Când s-a mai răcit, adaugi ciocolata rasă, amesteci şi dai deoparte.

 

Freci untul spumă şi îl încorporezi în compoziţia de ciocolată, după ce s-a răcit complet. Pentru decor, mixezi smântâna cu zahărul până obţii o cremă groasă. Derulezi uşor blatul, întinzi crema de ciocolată, aşezi bananele pe lungime, una în spatele celeilalte, rulezi la loc şi pui rulada pe un platou. O înveleşti în frişca bătută şi o decorezi cu ciocolată răzuită şi cu feliuţe de portocală. O dai la frigider 2-3 ore.

citeste mai multe pe clickpoftabuna.ro

 

 

Articole asemănătoare