Ingrediente:

  • 300 g pâine mai veche
  • 2 linguriţe scorţişoară
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 600 ml lapte
  • 20 g unt (pentru uns)
  • topping fructe.

budinca_de_paine_cu_scorti.jpg

 

Mod de preparare

  • Mixează ouăle cu zahărul, până obţii o compoziţie spumoasă; adaugă laptele şi continuă mixarea, apoi pune scorţişoara în această compoziţie.
  • Separat, taie pâinea cubuleţe, apoi pune-o peste compoziţia din lapte. Amestecă totul uşor, astfel încât să nu se rupă feliile de pâine.
  • Unge câteva vase termorezistente cu unt, apoi toarnă amestecul din pâine şi sos de lapte.
  • Dă totul la cuptor, la foc mediu, circa 20 de minute, până observi că budinca capătă o crustă aurie.
  • Serveşte budinca călduţă, pudrată cu scorţişoară şi cu topping de fructe.

vezi mai multe pe click.ro

 

 

Articole asemănătoare