Varza a la Cluj , o reteta traditionala, indragita de romani si nu numai. Reteta este simpla, ieftina si  cu adevarat o bunatate!

varza-a-la-Cluj-reteta-2-768x753.jpg

 

Ingrediente Varza a la Cluj

600 gr varza murata, 4 buc ceapa, 60 ml ulei, 15 gr legume deshidratate, 600 gr carne tocata amestec vita-porc, 4 linguri pline sos de rosii cu ardei, 150 gr orez, 200 gr smantana grasa, cimbru, piper, sare – dupa gust.

Preparare Varza a la Cluj

 

Varza murata se taie marunt, se stoarce bine si se pune intr-o cratita.

Adaugam 1 crenguta mica de cimbru, apa cat sa o acopere si se pune la fiert pana se inmoaie.

Orezul se fierbe in apa cu sare, piper si  legume deshidratate. 1 cana de orez = 3 cani de apa.

 

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, cand devine sticloasa se adauga carnea.

Condimentam cu piper, sare si cimbru – dupa gust.

Adaugam sosul de rosii cu ardei, apa ( 50 ml) si lasam sa fiarba la foc mic pana scade sosul ( maxim 30 minute).

 

Intr-un vas termorezistent ( am folosit un vas din lut) asezam: un start de varza, 1 strat de carne, 1 strat de orez si ultimul strat de varza.

Deasupra adaugam smantana si presaram cimbru proaspat.

Se da la cuptor, la foc mic, cca 40 minute.

 

Pofta buna!