Extrem de fin, racoritor şi usor de pregatit.

 rafa.jpg

 

Ingrediente:

 Crustă:

  • 300 grame biscuiţi digestivi de cacao
  • 150 g unt moale

Cremă:

 
  • 400 mililitri lapte cocos
  • 8 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 15 grame gelatină granule (2 plicuri)
  •  500 grame mascarpone
  • 50-150 mililitri lichior Pina Colada sau lichior de cocos 23 bomboane Raffaello

Decor:

  • 50 grame fulgi de midgale prăjite
  • 30 grame nucă de cocos

Mod de preparare:    

Se macină biscuiţii cu ajutorul robotelului de bucatarie (sau cu ajutorul sucitorului) şi îi amestecăm cu untul moale.

 

Asezăm într-o formă de tort cu margini detaşabile (diametru 25 centimetri), pe care punem hârtie de copt. Apăsăm pentru uniformizarea crustei cu ajutorul unei linguri. Punem la frigider până când pregătim crema.

IMG_9770.JPG

IMG_9773.JPG

 

Gelatina granulată o hidratăm în 100 mililitri apă rece, timp de 5-10 minute. Laptele de cocos împreună cu zahărul îl punem într-o cratiţa pe foc mic, până se topeşte zahărul şi laptele începe să fiarbă, amestecând continuu.

Dăm jos de pe foc şi adăugăm gelatina hidratată. Apoi adăugăm şi lichiorul de cocos. Crema de mascarpone o mixăm puţin, peste ea adăugăm treptat laptele de cocos dulce. Omogenizăm bine compoziţia obţinută.

IMG_9777.JPG

 

IMG_9784.JPG

Bomboanele Raffaello se pun peste crustă, pe margine, una lângă alta.

După ce le aşezăm, le apăsăm ca să intre puţin în crustă. Peste ele turnăm crema moale, care le va acoperi complet. Dăm la frigider pentru 20 minute, timp în care pregătim decorul.  

Fulgii de migdale îi prăjim câteva minute într-o tigaie, având grijă să nu se ardă.

IMG_8869.jpg

Îi lăsăm să se răcească puţin, apoi îi presărăm peste tort, iar deasupra lor nucă de cocos. Dăm la frigider pentru minim 4 ore sau de seara până dimineaţa. Poftă bună!

vezi mai multe pe adevarul.ro

 

Articole asemănătoare