Vă place înghețata și căutați rețete delicioase care pot fi preparate acasă? Vă oferim 4 rețete de înghețată, care sunt foarte simple și ușor de preparat. Aceste rețete deosebite sunt naturale, nu conțin conservanți și coloranți. Toate rețetele se prepară pe bază de frișcă naturală, de aceea veți obține înghețată moale și cremoasă, cu diferite arome și gusturi. Dacă doriți să vă bucurați de o înghețată delicioasă și sănătoasă, atunci încercați aceste rețete extraordinare!

1. Rețeta de bază

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 70 g de zahăr (sau mai puțin)
  • 300 ml de frișcă de 30 %
  • 1 priză de sare 

 inghetata.jpg

 MOD DE PREPARARE

 

Separați albușurile de gălbenușuri. Într-un vas separat bateți albușurile cu sare. Bateți separat gălbenușurile cu zahăr. Bateți separat și frișca. Amestecați frișca cu gălbenușurile, apoi adăugați atent albușurile. La dorință puteți adăuga și alte adaosuri. Dați amestecul obținut la congelator pentru 5-6 ore. În acest timp amestecați înghețata de 2-3 ori, ca să nu se formeze bucățele de gheață.

2. Înghețată de vanilie

INGREDIENTE

 
  • 1 l de frișcă de 32-35 %
  • 40 g de zahăr
  • 1 linguriță de zahăr vanilat
  • 1 cutie de lapte condensat
  • 1 lingură de gelatină

 vanilla-ice-cream.jpg

MOD DE PREPARARE

Înmuiați gelatina într-o cantitate mică de apă și lăsați-o să se umfle. Amestecați celelalte ingrediente și bateți-le timp de aproximativ 2 minute. Dizolvați gelatina, fără s-o aduceți la fierbere, apoi turnați-o într-un flux subțire în amestec. Continuați să bateți amestecul timp de un minut (în acest timp amestecul își va dubla volumul). Este foarte important să nu bateți frișca mult timp, în caz contrar veți obține înghețată grasă. Dați masa la congelator. Înghețata de casă moale, catifelată și cremoasă va fi gata după 5-6 ore.

 

3. Înghețată de ciocolată

S-ar putea să-ți placă și:


INGREDIENTE

  • 100 g de ciocolată neagră
  • 3 linguri de zahăr
  • 1/2 pahar de lapte
  • 300 ml de frișcă de 33-35 %

 phpThumb_generated_thumbnail.jpg

 

MOD DE PREPARARE

Încălziți laptele cu zahăr, adăugați ciocolata ruptă și amestecați până se va dizolva complet. Lăsați amestecul să se răcească. Bateți frișca rece și amestecați-o cu masa de ciocolată. Dați compoziția la congelator pentru câteva ore. Puteți amesteca înghețata după 2-3 ore, ca să nu se formeze ace de gheață. Veți obține o înghețată de ciocolată moale.

4. Înghețată de lămâie

INGREDIENTE

  • 500 ml de frișcă de 33-35 %
  • 1 cutie de lapte condensat
  • 1 lămâie

 no-churn-lemon-ice-cream-4.jpg

MOD DE PREPARARE

Stoarceți sucul de lămâie (veți avea nevoie de aproximativ 50 ml). Bateți frișca. Încetați să bateți frișca de îndată ce va începe să se îngroașe, în caz contrar veți obține înghețată grasă. Adăugați laptele condensat în frișcă și amestecați. Adăugați sucul de lămâie, amestecați. Turnați masa în formă și dați-o la congelator. După 2 ore scoateți înghețata și amestecați-o cu furculița sau telul si dați-o la congelator ca să înghețe complet.

vezi mai multe pe bucatarul.eu

 

Articole asemănătoare