Similar cu înghețata, sorbetul este un preparat care se realizează din miere (sau zahăr), lapte (sau apă) și fructe. Este desertul ideal pentru o după-amiază de weekend, mai ales pe vreme toridă. Dacă doriți să-i bucurați pe cei dragi cu un desert mai puțin obișnuit, pregătiți un sorbet delicios din fructe de pădure și lămâie. Pe lângă faptul că vă răcorește instantaneu, sorbetul se prepară în doi timpi și trei mișcări!

 Untitled-1-100.jpg

 

INGREDIENTE

  • 3 pahare fructe de pădure (coacăze sau afine)
  • 1 lămâie
  • miere
  • lapte (opțional)

MOD DE PREPARARE

Dați fructele la congelator pentru 4-5 ore.

 

S-ar putea să-ți placă și:


În vasul robotului de bucătărie adăugați fructele congelate, câteva linguri de miere, coaja rasă și sucul unei lămâi.

Porniți robotul și amestecați până obțineți o masă omogenă.

Dacă amestecul este prea dens, mai adăugați 1/3 pahar de lapte și amestecați.

 

citeste mai multe pe bucatarul.eu

 

 
Articole asemănătoare