Cea mai buna prajitura cu capsuni – aromata, pufoasa si blat usor umed ! Va invit sa incercati reteta.

 prajitura-cu-iaurt-si-capsuni-reteta-1.jpg

 

Ingrediente:

5 oua, 200 gr iaurt, 100 ml ulei, 200 gr zahar, 220 gr faina (200 gr compozitie + 20 gr prafuit capsunile) , 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt stins in zeama de lamaie, 1 praf de sare, 150 gr capsuni tari, pentru decor - zahar farin.

Preparare

 

Spalam bine capsunile si le taiem in patru sau sase bucati , in functie de marime.

prajitura-cu-iaurt-si-capsuni-5.jpg

Albusul se bate cu sare pana devine spuma, se adauga zaharul si mixam pana se dizolva.

 

Separat se mixeaza pentru 1 min – uleiul, galbenusurile,  praful de copt stins, vanilia si iaurtul.

Compozitia de albus si galbenus se amesteca usor.

prajitura-cu-iaurt-si-capsuni-6.jpg

 

Se adauga faina si amestecam usor pana se incorporeaza.

prajitura-cu-iaurt-si-capsuni-2.jpg

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (20×30) tapetata cu hartie de copt. Capsunile  se prafuiesc cu faina si se adauga peste compozitie.

 

prajitura-cu-iaurt-si-capsuni-3.jpg

Coacem prajitura la 180°C pentru 35-40 min.

prajitura-cu-iaurt-si-capsuni-4.jpg

Dupa coacere se scoate pe un gratar si se lasa sa se racesca complet.

prajitura-cu-iaurt-si-capsuni-1.jpg

Se portioneaza apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat.

prajitura-cu-iaurt-si-capsuni-reteta-2-768x1015.jpg

citeste mai multe pe desertdecasa.ro

 

Articole asemănătoare