Ingrediente

  • fidea 500 g
  • branza 250 g
  • unt 300 g
  • zahar 600 g
  • apa 300 ml
  • lamaie pentru sirop 1 

Numele de “Cataif” este dat de romani, in timp ce varianta originala vine din limba turceasca, si anume Kadayıf sau Kunefe. Se traduce prajitura in 2 straturi si anume un blat din 2 bucati din fidea inmuiata in unt topit. Intre aceste 2 blaturi se va pune branza nesarata.

 

reteta-cataif-cu-branza-1140x500.jpg

Mod de preparare:

Vom topi un pachet de unt in bain-marie. Intre timp vom toca fideaua si o vom pune intr-un vas. Pe urma vom pune untul topit peste fidea incat sa acopere fideaua.

 

Vom amesteca bine pana cand toate bucatile de fidea se vor inmuia si vor fi patrunse de unt. Pe urma vom lua o tava iar apoi vom pune jumatate din stratul de fidea inauntru. Intindem bine fideaua si pe urma vom bune branza (puteti pune si mozzarella). Acum venim cu ultimul strat de fidea inmuiata. Vom introduce tava intr-un cuptor preincalzit la 170 de grade si o vom lasa aproximativ 40 de minute.

Urmariti cataiful pana cand acesta se rumeneste. In acest timp de 40 de minute vom prepara siropul pentru cataif. Vom pune 300 ml de apa pe foc in care vom adauga cele 600 g de zahar. Cand zaharul incepe sa fiarba si sa se topeasca vom taia lamaie si o vom stoarce toata in acest sirop. Lasam sa fiarba la foc potrivit inca 5-7 minute si vom turna peste cataiful din tava. Nu va speriati daca vedeti mult sirop. Kunefe il absoarbe imediat.

Se serveste rece.

 

vezi mai multe pe savour.ro

 

 
Articole asemănătoare