Suntem în pragul Paştelui, sărbătoarea care aduce multă armonie şi căldură în sufletele oamenilor. Armosfera feerică a sărbătorii, când îţi reîntâlneşti rudele şi prietenii impune să-i bucuri cu bucate inedite. Astfel fii cu ochii pe zumi.md pentru că venim cu o serie de reţete care, inevitabil, te vor inspira. O reţetă extraordnară din ou, dar fără ou! Curiosă? Iată cum o prepari:

oua fara oua.jpg

 

Produse pentru 10 porţii.

 Vei avea nevoie de:

– 10 coji de ouă.

 

– 20 de grame de gelatină.

– 2 pahare de bulion

– 1 ardei proaspăt.

 

– 1 borcan mic de porumb conservat.

– 300 grame de şuncă.

– verdeaţă.

 

 Poţi folosi orice umlutură: peşte sau carne de pui.

Reţeta:

1. Pregăteşte coaja de ou (poţi pregăti în prealabil). Pentru asta trebuie să speli minuţios ouăle, să faci o gaură în vârful oului, varsă consistenţa (în această reţetă nu vei avea nevoie de ea), clăteşte-le bine şi lasă-le să se usuce.

 

2. Dizolvă gelatina în apă şi pune-o la încălzit pentru 10 minute (nu fierbe), apoi amestecă  cu bulionul şi strecoară consistenţa.

3. Taie mărunt ardeiul şi şunca.

4. Pregăteşte porumbul.

5. Aranjează în coaja de ou fiecare ingredient (purumbul, şunca, ardeiul).

6. Toarnă bulionul şi aşează coaja într-un loc rece.

7. După ce s-a închegat bulionul, scoate coaja atent.

soua fara oua1.jpg

Pe final, poţi înfrumuseţa „ouăle fără ou” cu verdeaţă.

Poftă bună şi Paşte fericit!

sursa: zumi.md

 

Articole asemănătoare