Ingrediente

5 oua

 

1 cutie pate(100 gr)

2 linguri maioneza

2 linguri mustar

 

masline

morcov

gogosari

 

marar

iepuroua.JPG

 Mod de preparare

 

Se fierb ouale si cand sunt gata se tin putin in apa rece pentru a se curata mai usor. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei cand se pun la fiert, altfel exista riscul sa se crape coaja.

 iepuroua1.JPG

Se taie un capacel in partea mai lata a oului si se scot cu grija galbenusurile

 

 iepuroua2.JPG

Se faramiteaza galbenusurile cu o furculita si se adauga pateul, maioneza si mustarul. Pateul trebuie sa fie la temperatura camerei ca sa se incorporeze bine in compozitie.

 iepuroua3.JPG

Se freaca bine cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia si se adauga sare si piper dupa gust

iepuroua4.JPG

Se umplu ouale cu compozitia obtinuta si se dau putin la rece.

 iepuroua5.JPG

In varful oului se face o crestatura in care se introduc urechile. Urechile le-am facut dintr-un morcov cu ajutorul unui dispozitiv de curatat legume.

 iepuroua6.JPG

 Se fac apoi ochii din masline, gura din gogosar si mustatile din marar. Tot din marar am facut si ceva iarba pentru decor si gata iepurasii

iepuroua7.JPG

sursa: caietulcuretete.ro

 

Articole asemănătoare