Şefii din întreaga lume se plâng că angajaţii tineri sunt narcisişti, leneşi şi greu de controlat . Conform oratorului motivaţional Simon Sinek acesta este rezultatul ,,strategiilor de creştere eşuate'' ale părinţilor. Sinek consideră că părinţii sunt principali vinovaţi ai noii generaţii ,,infectate'' de stima de sine scăzută. Acesta susţine că 43 dintre părinţii analizaţi de către orator au realizat că tehnicile lor de creştere a copiilor au urmări negative asupra milenialilor.  Prin faptul că părinţii îi spun copilului cât de special este mereu şi prin acordarea de premii chiar şi atunci când eşuează, în cele din urmă, când i-a contact cu lumea exterioară acesta poate suferi un şoc. ,,Era un timp în care părinţii îşi creşteau copii încurajându-i să fie individualişti,'' spune Sinek. 

probl munca.jpg

 

Un alt factor care favorizează comportamentul angajaţilor mileniali sunt reţelele sociale. Sinek spune că unele persoane cer promovări şefilor doar pentru a se mândri pe reţelel sociale cu noul lor statut pe care l-au dobândit mai repede de cât persoanele din jurul lor.  O altă problemă este reprezentată de faptul că tinerii au fost învăţaţi să găsească un echilibru între muncă şi viaţa ,,mesajul este corect, dar se pare că unii exagerează şi îl înţeleg greşit,'' spune Sinek. 

Studiile dovedesc că generaţia milenialilor are o stimă de sine crescută, care este exprimată prin narcisism şi recompense extrinseci. ,,Milenialii spun că doresc să afle părerea şefilor de la locurile de muncă, însă tot ce îşi doresc este aprecierea, atunci când părerea este negativă se enervează şi îşi dau demisia,'' spune Sinek. 

S-ar putea să-ți placă și:


Oratorul susţine că vina nu este în totalitate a părinţilor, mediul social este un alt factor care îi face pe mileniali să aibă nevoie constantă de aprecieri. 

 

sursa: descopera.ro

 

 
Articole asemănătoare