O specialistă în principiile Feng Shui explică unde greşim când decorăm un dormitor. Acest detaliu ne afectează somnul şi, pe termen lung, sănătatea. Principiile Feng Shui pun mare preţ pe modul în care concepi, construieşti şi decorezi un cămin. Cei mai mulţi dintre noi ne ocupăm preponderent de culorile în care decorăm camerele şi de mobilă, dar există câteva greşeli pe care le facem şi care ne pot costa sănătatea. E vorba de design, de aici pleacă totul, susţine Laura Cerrano, care atrage atenţia asupra unor principii de bază care trebuie respectate când ne ocupăm de design-ul unui dormitor.

 591053l.jpg

 

În primul rând, spune specialista, trebuie să ne asigurăm că în ambele laturi ale patului există spaţiu egal şi că acesta nu este lipit de perete.

"Acest lucru simbolizează crearea unui spaţiu egal pentru tine şi pentru partenerul tău", a explicat ea pentru Daily Mail.

Cerrano admite că această regulă este dificil şi chiar imposibil de respectat în camerele foarte mici, dar subliniază că orice spaţiu, chiar şi de câţiva centimetri, trebuie folosit riguros. Dacă îţi rămân 10 centimetri, trebuie să laşi cinci pe o parte şi cinci pe cealaltă a patului.

 

"În plus, două comode, fiecare cu câte o lampă, amplasate de o parte şi de alta a patului, sunt foarte recomandate, deoarece redau principiul balanţei", a explicat experta.

Laura spune că poziţia şi energia pe care le generează mobilierul pot îmbunătăţi somnul pentru că dau o stare de linişte. De aceea, este esenţial să vezi în întregime uşa dormitorului când stai în pat. "Acest lucru simbolizează că poţi să simţi energetic şi metaforic oportunităţile care apar în viaţa ta", arată specialista citată de cotidianul britanic.

Laura Cerrano precizează că patul nu trebuie să fie aliniat cu uşa. Conform principiilor Feng Shui, aceasta este o greşeală care conduce la pierderea energiei, afectând somnul şi, implicit, provocând probleme de sănătate.

 

citeste mai multe pe eva.ro

 

 
Articole asemănătoare