În funcţie de cât de ridicat este nivelul de stres puterea de concentrare scade, iar riscul de a nu mai putea să face faţă sarcinilor cotidiene este destul de crescut. Site-ul Bit Rebels a publicat un test simplu cu ajutorul căruia poţi afla cât de stresat eşti în doar 2 secunde. Testul a fost realizat de pshiatrul Akiyoshi Kitaoka, profesor la Universitatea din Kyoto. Tot ce trebuie să faci pentru a afla cât de strest eşti este să te uiţi la imaginile de mai jos.

psychology-stress-brain-test-5.jpg

 

Dacă te uiţi la ele şi imaginile se mişcă încet sau normal, atunci înseamnă că eşti încordat şi ai nevoie de o pauză de relaxare.

 psychology-stress-brain-test-1.jpg

Dacă imaginile se mişcă repede înseamnă că eşti extrem de stresat. Este cazul să faci nişte exerciţii de respiraţie pentru a diminua nivelul de stres, sau să asculţi muzică relaxantă. Dacă nu se mişcă deloc, atunci înseamnă că nu eşti stresat.

 

 psychology-stress-brain-test-2.jpg

În plus, vei observa că atunci când tragi aer adânc în piept imaginile par să nu se mai mişte. Acestea vor începe să se mişte repede atunci când te gândeşti la un lucru stresant sau care te preocupă.

 psychology-stress-brain-test-4.jpg

 

Fără a reprezenta un diagnostic, aceste exerciţii dovedesc doar cât de puternic este creierul nostru şi faptul că, în definitiv, e vorba de percepţie.

 psychology-stress-brain-test-6.jpg

citeste mai multe pe observator.news

 

 

Articole asemănătoare