Oamenii fericiţi construiesc o legătură socială puternică.

Oamenii fericiţi stau în legătură strânsă cu familiile, vecinii şi în general cu comunităţile lor. Omul este o fiinţă socială el are nevoie de legătură directă cu alţi oameni. Omul are nevoie să fie iubit dar să şi iubească, să fie apreciat dar să şi aprecieze, să primească dar şi să dăruiască, etc. Aceste legături puternice ajung să fie un puternic tampon împotriva depresiei şi creează relaţii puternice şi pline de însemnătate.

 

getty_152414899_97046097045006_68075.jpg

Oamenii fericiţi se implica în activităţi pe măsura puterii, valorii şi stilului lor de viaţă. 

O mărime nu se potriveşte la toată lumea când vine vorba de strategii de fericire. Aşa cum îţi pregăteşti activităţile fizice, care se potrivesc specific pe calităţile tale, aşa trebuie pregătite şi activităţile emoţionale. Când pentru unii activităţile care le aduc fericire sunt după părerea mea un pic duse la extreme, pentru mine activităţi de genul: recunoştinţă, bunătate, ajutor, discuţii semnificative etc sunt exact ce am nevoie.

 

Oamenii fericiţi practică recunoştinţă.

Recunoştinţa ajuta întreg corpul. Ne ajută să facem faţă stresului sau traumelor să ne creştem încrederea în noi atunci când realizăm cât de multe am înfăptuit. Ne ajută să dizolvăm de multe ori gândurile negative. Am scris recent un material specific despre recunoştinţă şi puterea acesteia: Recunoştinţă: un dar care creşte pe măsură ce îl dăruieşti.

Oamenii fericiţi sunt optimişti.

 

Oamenii fericiţi îşi ţin sub control gândirea pesimistă în trei moduri. Îşi concentrează timpul şi energia în locurile unde au controlul. Ştiu când să meargă mai departe când anumite strategii nu funcţionează sau dacă nu mai au control în acea zonă. În al doilea rând, ei ştiu că “şi aceasta va trece”. Oamenii fericiţi ştiu să îmbrăţişeze necazurile şi ştiu că în timp ce drumul este prin de hopuri câteodată, nu va fi aşa mereu. 

Oamenii fericiţi ştiu că e bine să faci bine.

Oamenii fericiţi îi ajută pe alţii oferindu-se voluntari. Cercetările arată o legătură puternică între comportamentul de a ajuta şi starea de bine, sănătatea şi longevitatea. Acţiunile de bunătate te ajută să te simţi bine, să ai un sentiment bun pentru tine dar şi pentru alţii ceea ce rezultă în sentimente pozitive şi care cresc rezistența psihologică şi fizică. 

 

Oamenii fericiţi dezvolta strategii sănătoase de a face faţă situaţiilor dificile.

Oamenii fericiţi devin foarte pricepuţi în a vedea binele care poate rezulta din provocările vieţii. Iar acest bine poate avea unul din următoarele 5 înfăţişări conform cercetătorilor Tedeschi and Calhoun: o nouă şi reînnoită apreciere a vieţii, identificarea de noi căi de urmat în viaţa ta, creştere a puterii fizice sau psihice, îmbunătăţirea relaţiilor cu alţii şi creşterea spirituală.

S-ar putea să-ți placă și:


Oamenii fericiţi se concentrează asupra sănătăţii.

 

Nu există fericire fără sănătate. Astfel sănătatea devine un element indispensabil în atingerea fericirii. Oamenii fericiţi au grijă de corpul şi mintea lor. A fi preocupat de sănătate nu înseamnă numai a face mişcare, sport. Oamenii fericiţi au grijă atât de corpul lor dar şi de mintea lor. Astfel ei se hrănesc sănătos, zâmbesc, au entuziasm şi energie pozitivă.

Oamenii fericiţi Îşi dezvoltă latura spirituală.

Există multe studii care arată că oamenii spirituali sau religioşi sunt mai fericiţi, mai sănătoşi şi se recuperează mai repede după trauma decât ateii sau cei nereligioşi. Pe lângă asta latura spiritual ne ajută să ne conectăm cu o putere mult mai mare decât a noastră ceea ce crează o stare de bine şi de sănătate psihologică esenţială.

Oamenii fericiţi sunt detaşaţi.

Oamenii fericiţi învaţa să nu se ataşeze de lucruri materiale, eu au înţeles că fericirea nu stă în puterea de a avea ci în puterea de a te lipsi. În momentul în care înveţi să te detaşezi de lucrurile materiale vei observa că te simţi atât de uşor şi atât de liber de o să-ţi vină să zbori. Dar dintre toate lucrurile cel mai greu le este oamenilor să se detaşeze de mâncare. 

Oamenii fericiţi au direcţie.

Oamenii fericiţi au calităţi, valori şi virtuţi la care ţin foarte mult şi ţeluri pentru care merită să munceasa. Toate acestea se traduc de obicei în a face o muncă din plăcere, din pasiune şi care face parte dintr-un plan de a te aduce mai aproape de ce îţi doreşti cu adevărat în viaţă.

Cred cu siguranţă că fiecare care citeşte aceste cuvinte acum ar trebui să se oprească şi să se întrebe cât se poate de sincer: Ce îmi doresc de la viaţa mea, unde vreau să ajung? Şi... Ceea ce fac acum mă ajuta în vreun fel să ajung la acel ţel? Răspunsul la aceste întrebări ar putea să fie puntea care să vă ducă de pe ţărmul oamenilor nefericiţi sau blazaţi către ţărmul oamenilor fericiţi, împliniţi.

Sursa: huffingtonpost.com

 

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare