Ţi se întâmpla adesea lucruri fără să realizezi. Spre exemplu, e posibil ca cei din jur să te considere o persoană foarte amuzantă, dar să fie modul tău natural de a te comporta, astfel că nici măcar să nu-ţi dai seama de ce roieşte toată lumea în jurul tău. Aşa şi când te comporţi ca un copil şi eşti răutăcioasă. De fapt, tu nici măcar nu eşti conştientă de asta. Poate că nu e corect să fii catalogata astfel, însă uneori e suficient doar să arunci o vorbă mai aspră sau să fii un pic egoistă şi deja cei din jur să te considere maliţioasă. Analizează-ţi puţin comportamentul şi dacă obişnuieşti să te regăseşti în umatoarele situaţii, atunci trebuie să ştii că oamenii te va drept răutăcioasă.

 652x450_179141-enervant.jpg

 

1. Aştepţi ca alţii să te abordeze

Te duci la un party sau eşti invitata acasă la o prietenă unde se adună mai multă lume, dar nu interacţionezi cu nimeni, ci aştepţi ca alţii să vină spre tine, să te abordeze. Evident că impresia pe care o vei lăsa va fi că eşti introvertita sau prea plină de sine, dispreţuitoare.

2. Nu arăţi niciun fel de deschidere

 

Limbajul trupului poate emite şi vibraţii neprietenoase. Dacă nu zâmbeşti, îţi ţii încontinuu braţele încrucişate, nu îţi priveşti interlocutorul în ochi sau te uiţi la ceas ori la telefon, cei din jur vor spune că eşti plictisită şi plictisitoare.

3. Întârzii mereu

Nu poţi fi punctuală întotdeauna, însă dacă eşti în extrema cealaltă, atunci să nu te mire dacă cei din jur te consideră neserioasă. În plus, vor crede că eşti egoistă, că îi tratezi cu dispreţ, că eşti de părere că timpul tău e mai important decât al lor.

 

S-ar putea să-ți placă și:


4. Eşti agitată

Data viitoare când simţi nevoia să te agiţi, să gesticulezi atunci când vorbeşti, gândeşte-te de două ori. Oamenii nerăbdători sunt văzuţi că nervoşi şi evident că celor din jur nu le va face plăcere o astfel de companie.

5. Spui tot ce-ţi trece prin cap

 

Fiecare dintre noi are câte un prieten dintr-o bucată, care n-are niciun fel de frână în a spune ceea ce îi trece prin cap. Poate fi amuzant şi uneori chiar fermecător. Dar spunând orice oricui e posibil să şi răneşti, din neatenţie.

6. Nu ai răbdare să asculţi

Oricine vrea să fie ascultat şi înţeles. Dacă nu reuşeşti să faci acest lucru pentru că nu ai răbdare sau nu ai timp, unii oamenii s-ar putea să interpreteze greşit şi să considere că eşti nepoliticoasă sau că îi tratezi cu dispreţ.

 

 citeste mai multe pe acasa.ro

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare