Se întâmplă destul de des să spunem că avem „o zi proastă”. Ce nu știm însă, este că aproape 40% din sentimentele de fericire pe care le trăim sunt, de fapt, „autofabricate”. Mai precis, noi înșine alegem să ne facem fericiți. Ce poți face:

fericire.jpg

 

Răsfoiește fotografii vechi

Cercetătorii de la Universitatea Open din Marea Britanie au stabilit că, atunci când un individ se simte trist, alcoolul și televizorul ajută în proporție de 1%, însă răsfoirea unor fotografii crește starea de spirit cu 11%.

poze-fericire.jpg

 

Mănâncă nuci sau alune

Sau alege o salată cu somon la prânz. Aceste alimente sunt bogate în omega-3, care ajută la eliberarea energiilor negative.

nuci-fericire.jpg

 

Aromaterapia

Un studiu desfășurat în Austria pe mai multe grupuri de respondenți a arătat că participanții din două grupuri au fost mai activi, mai pozitivi și mai calmi în timpul interviurilor. Aceștia fuseseră într-o cameră parfumată anterior.

aromoterapie-fericire.jpg

 

Dă la o parte draperiile!

Studiile arată că persoanele care se trezesc în lumină naturală au o stare de spirit mai bună pe parcursul întregii zile. Așadar, bucură-te de lumină!

draperii-fericire.jpg

 

Gătește!

Pentru mulți, gătitul funcționează ca un medicament. Activitatea este liniștitoare și necesită concentrare, astfel încât nu te mai gândești la celelalte probleme din timpul zilei, cauzatoare de stres.

gatit-fericire.jpg

citeste mai multe pe doc.ro

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare