Oamenii de ştiinţă au testat unele dintre cele mai vechi metode de manipulare, confirmând faptul că folosirea acestora creşte şansele de câştigare a încrederii celor din jur. Pentru a câştiga încrederea celor din jur, multe persoane au învăţat să se folosească de cele mai vechi trucuri psihologice. Testate în studii de specialitate, tehnicile s-au dovedit a avea o influenţă nebănuită, scrie themindsjournal.com.

646x404.jpg

 

Metoda Benjamin Franklin

Legenda spune că Benjamin Franklin a vrut să câştige încrederea unui om care nu-l plăcea. El i-a cerut împrumut o carte rară, la înapoierea acesteia mulţumindu-i cu mare graţie şi arătându-se extrem de recunoascător. Ca rezultat, bărbatul, care înainte nu îl plăcea, i-a devenit bun prieten. Oamenii de ştiinţă cred că această tehnică funcţionează pentru că persoana care face respectiva favoare se simte măgulită şi începe să creadă că meriţi ajutorul său.

Ţinteşte sus: cere mai mult decât te aştepţi să primeşti

 

Atunci când doreşti să obţii ceva, începe prin a cere mai mult, variantă ce va fi probabil respinsă. Apoi cere ceva mai puţin, adică lucrul pe care l-ai dorit la început. Persoana respectivă se va simţi rău pentru că te-a refuzat prima dată, chiar dacă nu era rezonabilă cererea ta, şi se va simţi obligată să te ajute. Oamenii de ştiinţă au testat acest principiu şi au constatat că funcţionează în cele mai multe cazuri.

Reţineţi numele oamenilor din jur

Dale Carnegie, autorul cărţii „Cum să îţi faci prieteni şi să devii influent“, este de părere că folosirea numelui celui căruia i te adresezi este extrem de importantă. Acesta spune că numele unei persoane este cel mai dulce sunet pentru aceasta. Numele este partea centrală a identităţii noastre, iar auzirea acestuia ne face mult mai înclinaţi să simţim o conexiune cu persoana care l-a pronunţat.

 

Citește mai multe pe adevarul.ro

 

S-ar putea să-ți placă și:


 
Articole asemănătoare