Corpul tău este lucrul acela complex care îţi găzduieşte creierul, care se mai şi îmbolnăveşte din când în când şi care îţi spune "da" când mintea spune "nu". Corpul este un ocean al conştiinţei, care se mişca în ritmul timpului infinit. La fel că oceanele Pământului, corpul este plin de viaţă, de frumuseţe şi de miracole. Primul pas către iubirea de sine este să înveţi să-ţi iubeşti propriul corp.

loveself-759x500.png

 

Fii frumos, fii încrezător şi fii prezent. Acceptă-ţi moştenirea genetică. Îndreaptă spatele, împinge pieptul în faţă şi adoptă o postură demnă. Controlează-ţi centrul de greutate. Consumă alimente întregi şi savurează-le. Bea multă apă.

Fă-o pentru tine. Mergi în direcţia în care simţi că trebuie să mergi. Urmăreşte o carieră care îţi captează interesul, care te inspiră şi care îţi oferă împlinire. Îndrăgosteşte-te de o persoană, de un loc, de un lucru sau de toate acestea aşa cum vrei tu, pentru că vrei tu şi în ritmul în care vrei tu. Ai grijă întâi de tine şi abia apoi deschide-ţi inima şi către restul lumii.

Fă sport. Nu doar pentru că te face să arăţi bine, ci şi pentru că te face să te SIMŢI bine. Corpul tău lucrează toată ziua pentru tine, făcând ordine printre gânduri când dormi şi făcând sângele să pulseze prin vene când eşti treaz. Merită să munceşti şi tu pentru el - încearcă să faci yoga, Tai Chi, kick-boxing, mergi cu bicicleta sau ridica greutăţi. Indiferent ce alegi, important este să te mişti.

 

Iubeşte-ţi vocea interioară

Poate că simţi o frământare interioară şi eşti conştient de energia pe care o ai în propriul tău corp, însă nu găseşti încă o cale de a o exprima. Lasă-ţi fiinţa interioară să se conecteze cu lumea exterioară. Următorul pas către iubirea de sine îl faci atunci când îţi regăseşti lumina interioară şi o laşi să strălucească.

Fii creativ în orice moment. Scrie, pictează, fă schiţe, decorează, fă ilustraţii, fă schimb de idei, fă-ţi un blog etc. Lumea este propria ta scoica. Depinde doar de tine cât de strălucitoare va deveni perla din interiorul ei. Fii creativ şi distrează-te. Scoate-ţi emoţiile la lumină şi aşterne-le pe o pânză albă.

 

Dansează cât poţi de mult. Dansează cu partenerul tău, sau cu prietenii. Dansează în dormitor sau ieşi în oraş. Nu te teme de ce spune lumea. Nimeni nu te cunoaşte cu adevărat (mulţi oameni nu se cunosc nici pe ei înşişi foarte bine). Găseşte-ţi propriul ritm şi dansează.

Cântă ori de câte ori ai ocazia. Cântă sub duş, în maşină sau canta-i animalului tău de companie. Cântă din toată inima şi pune suflet în fiecare sunet. Vorbeşte când vrei. Ţipă dacă ai curaj. Împărtăşeşte-ţi părerile dar respectă şi punctele de vedere ale celorlalţi.

Iubeşte-ţi mintea

 

Fii înţelegător cu propria ta minte. După ce îţi regăseşti vocea interioară şi oceanul interior, păstrează legătura cu ele când te întorci în propria ta minte. Deschide ochii către adevăr: eşti o fiinţă multidimensionala compusă din atomi care călătoresc în timp. Eşti la fel de infinit ca şi universurile care se manifestă în jurul şi în interiorul tău. Mintea ta merită o viaţă liberă de griji.

Bucură-te de lucrurile mărunte. O floare din grădină, cu puritatea şi simetria ei divină poate părea o adevărată minune. Dar, când analizezi o operă de artă, descoperi că detaliile fac diferenţa, nu liniile generale. Nu uita să zâmbeşti când descoperi pretutindeni în jurul tău elemente ale operei desăvârşite a naturii.

Detaşează-te sau vei fi tras înapoi. Umbrele trecutului şi viziunea viitorului te vor abate mereu de la prezent. Fii prezent! Iubirea adevărată, pacea şi bucuria sinceră se simt în momentele de răscruce ale vieţii - când fiinţa interioară se conectează la universul exterior - când conştiinţa este pe deplin trează. Acupunctură poate elibera energia blocată. Ai grijă să dormi bine. Meditaţia este o practică valoroasă care ajută mintea să se elibereze de gânduri inutile, care vin din alte momente temporale.

 

Cunoaşte-te pe sine şi fii sincer cu tine însuţi. Pune-ţi întrebări. Uită-te în sus, în jos, cauta răspunsuri. Studiază-te. Înţelege cum te mişti ca persoană pentru a înţelege mai bine natura universului şi legătura ta spirituală cu el. În definitiv, tu însuţi eşti o insulă într-un ocean de universuri.

Conectează Corpul, Sufletul şi Mintea pentru a-ţi descoperi întregul potenţial transcendental. Nimic nu te poate opri. Eşti frumos, Eşti puternic. Eşti iubit.

Propria ta fiinţă este un întreg Univers.

Sursa: collective-evolution.com

 

Articole asemănătoare