Ai descoperit cheia succesului sau încă încerci să-ţi descoperi calea? Nu te "teme". Se pare că, de fapt, "teamă" este cheia care deschide poarta către succes! Teama îi paralizează pe oameni. Îi împiedica să-şi asume riscuri şi să fie sinceri cu ei înşişi şi cu cei din jur. Principalul motiv pentru care oamenii nu reuşesc să-şi îndeplinească visele este că fug de propria lor teamă. Succesul este parte din teamă, nu separat de ea.

images-1-768x465.jpg

 

Confruntarea cu propriile temeri este o strategie de viaţă foarte eficientă. Teama este un indiciu că ai vrea să faci ceva, dar eviţi să duci lucrurile până la capăt. În loc să te apropii de îndeplinirea propriului tău vis, îţi asculţi teamă şi te îndepărtezi de el, asculţi de convingeri iraţionale şi urmezi tipare de gândire care te limitează.

Când începem să ne înfruntăm temerile (în loc să fugim de ele sau să pretindem că nu există) învăţăm lucruri IMPORTANTE despre noi înşine. Învăţăm care ne sunt punctele tari şi cât de hotărâţi suntem. Învăţăm să ne detaşăm de gândirea negativă şi de aşteptările pe care care le avem de la noi înşine şi de la lume.

Mai mult decât atât, când ne înfruntăm temerile, descoperim cât de iraţionale au fost şi cât de mult timp am pierdut cu ele. Apoi, odată depăşite, pătrundem pe tărâmul unei puteri fără limite, care ne ajută să obţinem acele lucruri pe care ni le dorim în viaţă.

 

Ori de câte ori te temi de ceva, cel mai bine este să îţi înfrunţi teamă. Smulge plasturele cu o singură mişcare şi aruncă-te cu capul înainte. Indiferent că vei înota sau te vei scufunda, vei învăţa că nu aveai niciun motiv de teamă şi vei fi mândru că ţi-ai asumat riscul.

Înainte de a te arunca cu capul înainte, analizează-ţi frică. Cunoaşte-o. Înţelege motivul pentru care este acolo. În acest fel vei demistifica frică şi vei înţelege foarte clar limitele pe care ţi le impui singur. După o introspecţie atentă, vei începe să vezi că toate aceste frici nu sunt altceva decât nesiguranţe şi limitări în care, de fapt, nici nu crezi. Până la urmă, în adâncul tău ŞTII că eşti puternic. Aşa că este bine să te întrebi de ce te sperie acest lucru atât de mult?

Răspunsurile pe care le găseşti te vor face să te simţi mai sigur pe tine. Tot ce trebuie să faci este să ai curaj şi să pui întrebarea. Dacă simţi că vrei să faci ceva în viaţă, dar eşti ţinut pe loc, înseamnă că ai o frică pe care trebuie să o înfrunţi. Întreabă-te de unde vine. Când îţi vei înţelege frică, vei şti cum s-o depăşeşti.

 

Cheia către succes stă în propriile tale temeri. Înfruntă-le şi mergi înainte spre îndeplinirea viselor tale!

Sursa: enlightened-consciousness.com

 

 

Articole asemănătoare