Disconfortul apare când suntem pe cale să facem o schimbare. Din păcate, deseori îl confundăm cu nefericirea şi suferim din cauza ei în timp ce fugim de disconfort. Însă este nevoie de o doză de disconfort pentru a atinge un nou nivel de înţelegere, a renunţa la o convingere limitativă, a deveni motivat pentru a face o schimbare adevărată. Disconfortul este un semn, unul foarte util, de regulă. Iată câteva sentimente (mai puţin plăcute) care îţi indica faptul că eşti pe drumul cel bun în viaţă:

spiritual-crossroads.jpg

 

1. Simţi că te confrunţi din nou cu aceleaşi provocări pe care le-ai avut în copilărie. Descoperi că problemele pe care le aveai când erai copil au renăscut şi te fac să crezi că nu le-ai depăşit, însă, în realitate, devii mai conştient de motivele pentru care acestea au apărut şi acum le poţi schimba.

2. Te simţi "pierdut" sau simţi că ţi-ai pierdut direcţia. Sentimentul de rătăcire este, de fapt, un semn că devii mai prezent în propria ta viaţă - trăieşti mai puţin printre conceptele şi ideile pe care ţi le-ai construit în minte şi mai mult în prezent. Până când te obişnuieşti cu această stare, te vei simţi ca şi cum ţi-ai pierdut direcţia (ceea ce nu este cazul).

3. Gândeşti "în ceaţă". Când începi să-ţi foloseşti mai mult emisfera dreaptă (devii mai intuitiv, te ocupi de emoţii, eşti mai creativ) poţi avea impresia că funcţiile cerebrale din emisfera stângă devin mai lente. Concentrarea, organizarea, atenţia la detalii devin dintr-o dată lucruri greu de stăpânit.

 

4. Ai răbufniri de mânie sau tristeţe, care se intensifică până în punctul în care nu le mai poţi ignora. Când emoţiile erup ca un vulcan, o fac de regulă pentru că vor să fie acceptate, iar sarcina noastră este să nu le mai înăbuşim sau să le ignorăm şi să devenim pe deplin conştienţi de ele (în definitiv, noi controlăm emoţiile, nu vice-versa).

5. Ţi se schimbă tiparul de somn în moduri neprevăzute şi neregulate. Dormi mai mult sau mai puţin decât de obicei, te trezeşti în mijlocul nopţii din cauza unor gânduri care nu te lasă în pace, eşti plin de energie său epuizat sau câte puţin din fiecare.

6. Treci sau ai trecut recent printr-un eveniment care te-a marcat. Trebuie să te muţi, ai divorţat recent, ţi-ai pierdut locul de muncă, te-a lăsat maşina etc.

 

7. Simţi o nevoie profundă de solitudine. Simţi că nu te mai atrage ideea de a petrece fiecare weekend cu prietenii şi problemele celorlalţi par să te obosească mai mult decât să te intereseze. Înseamnă că te recalibrezi.

8. Ai vise intense, realiste, pe care ţi le aminteşti în cel mai mic detaliu. Dacă visele sunt modul în care mintea subconştientă comunica cu tine (sau proiectează o imagine a experienţei tale), a ta cu siguranţă încearcă să-ţi spună ceva. Ai vise de o intensitate cu care nu te-ai întâlnit până acum.

9. Îţi micşorezi cercul de prieteni; te simţi tot mai incomod printre oamenii negativişti. Un lucru pe care acest tip de oameni îl au în comun este că nu-şi dau seama că sunt negativişti şi, pentru că te simţi incomod să le spui acest lucru (dar şi mai incomod să-i păstrezi în preajma ta) îţi abandonezii o parte din vechii prieteni.

 

10. Simţi că visele tale de-o viaţă se duc pe apa sâmbetei. Ceea ce nu realizezi este că în felul acesta se crează spaţiu pentru o realitate mai bună decât ai fi crezut că poţi avea, una care se potriveşte mai mult cu persoana care eşti în realitate, nu cu cea care credeai că eşti.

11. Înţelegi cât de mult încă mai ai de făcut din drum. Dar odată ce înţelegi acest lucru, îţi dai seama care va fi direcţia, unde vrei să ajungi şi cine îţi doreşti să fii.

12. Începi să “ştii” lucruri pe care nu îţi doreşti să le ştii. Adică îţi dai seama ce simte cu adevărat o persoană, când o relaţie nu va merge sau că nu vei mai avea acel loc de muncă prea multă vreme. O anxietate "iraţională" vine din faptul că simţi ceva, dar nu iei în serios ceea ce simţi, pentru că nu este logic.

 

13. Înţelegi că eşti singura persoană care răspunde pentru viaţă şi fericirea ta. Este o autonomie emoţională care te sperie, pentru că înseamnă că, dacă greşeşti, tu eşti cel care suporta consecinţele. În acelaşi timp, înţelegi că este singura cale către adevărata libertate. Riscul asumat, în acest caz, este pe măsură rasplatei, întotdeauna.

Citeste mai multe pe enlightened-consciousness.com

 

Articole asemănătoare