„Vorbiţi-mi despre dvs!“ – îţi solicită de obicei angajatorul, întinzându-se relaxat pe spatele jilţului anihilându-ţi orice pretenţie de a te prezenta cu încredere la interviul de angajare.  Începi să te bâlbâi, iar el te priveşte dur și ironic, iar apoi îţi spune parcă în bătaie de joc rostind aceeaşi frază banală: „Vă vom anunța“. Cinci minute de rușine după care te simţi liber. Poţi însă oare deveni câştigător în acest duel cu angajatorul? Iată 6 reguli pentru a te comporta corect la un interviu de angajare! Îl vei lăsa impresionat pe angajator şi vei obţine locul de muncă dorit.

 angajeaza.jpg

 

1. Fii laconic

Ia aminte! Ca să-i captezi atenţia angajatorului trebuie să vorbeşti scurt şi clar. Desigur, ai multe merite pe care le poţi povesti, dar nu fă asta! Încearcă să răspunzi la fiecare întrebare cu reținere, până la un minut. Aşa vei avea o șansă să fii într-adevăr auzit.

2. Acordă atenţie doar subiectelor de ordin profesional

 

La un interviu evită să vorbeşti despre pasiunile, talentele sau problemele tale. Răspunde strict pe teme ce ţin de calităţile pe care le poţi folosi imediat în domeniul în care vrei să te angajezi. Vorbeşte despre studiile tale înclinaţiile în domeniu, stagiul de muncă şi despre succesele obţinute. Dacă subiectul ţi-e bine cunoscut poţi intra în detalii.

 3. Operează cu date concrete

 Care dintre două variante e mai convingătoare? “Eu am lucrat în domeniul marketing-ului şi am suficientă experienţă în domeniu.” Sau: “Eu lucrez de 5 ani în domeniu, iar în ultimii doi ani am fost manager la o companie la care am deservit peste o mie de clienţi.” Ambele informaţi sunt corecte, dar cea completată cu date fixe sună mai convingător.

 

 4. Vorbeşte de progres

S-ar putea să-ți placă și:


 Nu e suficient să vorbeşti despre abilităţile pe care le ai în domeniu. E nevoie să spui cum vei aduce progrese companiei folosindu-ţi aceste abilităţi.

 5. Aplică “efectul sandvish”

 

 Dacă eşti prea tânăr accentuează avantajul de a fi energic. Dacă nu eşti experimentat accentuează avantajul de a fi interesat să afli ceea ce va aduce progrese. E important ca mai întîi să-ţi prezinţi abilităţile şi doar apoi anumite neajunsuri. Sfârşitul trebuie să fie din nou pozitiv.

 6. Repetă ceea ce ai de spus

 Eşti convins că vei apărea în faţa angajatorului sigur pe tine fără să spui vrute şi nevrute? Mai bine e să repeţi discursul în faţa oglinzii sau chiar camerei de filmat. În aşa fel, vei afla gesturile sau mimicile care nu te fac convingător. Repetă-ţi discursul de câteva ori. El nu trebuie să dureze mai mult de un minut.

 

Nimic nu e uşor, dar dacă îţi doreşti un loc de muncă, fă totul pentru a-l obţine!

sursa: eustiu.com

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare