Recent, am început să ne gândim la felul în care ne-a schimbat pe noi, ca oameni, decizia de a adopta o pisică, de a fi părintele unei micuțe feline. Știm că există o diferență semnificativă între a fi părintele unui copil și a fi părintele unui animăluț de companie, dar acest lucru nu înseamnă că numai una dintre experiențe își pune amprenta asupra carcaterului nostru: devenim mai buni, mai iubitori, mai răbdători și nu numai! Așadar, a alege să crești o pisică te poate schimba destul de mult; în bine, spunem noi! Ne-am tot gândim și am încercat să rezumăm schimbările prin care am trecut, limitându-ne doar la primele cinci cele mai importante. Iată la ce concluzie am ajuns:

woman-with-cat.jpg

 

Am devenit mai răbdători - Răbdarea nu era întocmai una dintre virtuțile noastre, dar tare bine ne înțelegem cu ea, acum. Am avut nevoie de răbdare când ne-am învățat pisicile să nu stea pe masă, când le-am explicat de sute de ori cum să folosească litiera și când le-am zis de mii de ori că iepurașii pe care îi mai avem prin casă nu sunt nici mic-dejun, nici prânz și nici cină. Acum pisicile sunt înțelegătoare, iar noi mai răbdători că niciodată, în toate situațiile.

Am devenit mai iubitori – De când avem pisici, am învățat să prețuim mai mult lucrurile mărunte din jurul nostru: de la florile pe care le punem la geam și pe care pisica și le dorește atât de mult, până la păsările care zboară în zilele călduroase de primăvară, entuziasmându-le atât de tare pe pisicile noastre... Iubim acum toate lucrurile simple, căci vedem cât de mult le apreciază felinele noastre.

Am devenit mai responsabili – Desigur că eram destul de responsabili și înainte de a avea pisici, dar acum totul s-a schimbat în mai bine. Suntem în fiecare seară acasă pentru a le hrăni și a le mângâia, ne asigurăm întotdeauna că au suficientă mâncare și hrană, când noi lipsim, și ne planificăm vacanțele și bănuții și în funcție de ele. Căci le iubim și nu ni se pare deloc un sacrificiu!

 

Am devenit salvatori de vieți – Una dintre pisicuțele noastre are astm, așa că trebuie să facem față și noi tramantului pe care ea îl urmează, nu doar micuța: administrarea tratamentului începe cu un joc de-a v-ați ascunselea, apoi cu găsirea unei poziții perfecte, după care suferim alături de ea și, în final, o îmbrățișăm până ne asigurăm că micuța se simte din nou cea mai fericită felină din lume. Dar salvăm o viață și merită tot efortul!

Am devenit mai flexibili – Înainte de a avea pisicuțe, eram un pic mai rigizi. Aveam mereu curat în casă, mergeam acasă când voiam și nu depindeam de nimeni, acum lucrurile s-au schimbat un pic: mergem acasă mai des, căci e nevoie de noi, acceptăm și apartamentul un pic mai murdărel, căci pisicuțele lasă păr, plecăm în vacanțe și în funcție de ele, căci nu suntem numai noi pe planeta aceasta... și tot așa!

Sursa: zooland.ro

 

 

Articole asemănătoare