Îţi iubeşti câinele mai mult decât orice pe lume? Îţi place să te joci cu el, să ieşiţi împreună în parc şi să vă faceţi sute de poze împreună? După cum bine ştii, nu doar asta înseamnă să fii un părinte responsabil, aşa că noi îţi oferim câteva sfaturi pentru a avea un câine sănătos şi fericit:

o-KID-DOG-facebook.jpg

 

Nu uita să îl iubeşti! În primul rând, nu uita să îţi iubeşti animalul de companie, indiferent că e iepure, papagal, câine sau pisică. Oferă-i tot timpul atenţie şi arată-i că eşti gata să îi dai tot ce are nevoie. Animalele simt asta...

El este responsabilitatea ta, nu a părinţilor tăi! Ai grijă să îl hrăneşti şi să îl hidratezi întotdeauna, pentru că asta este cel mai important! Arată-le părinţilor tăi că poţi fi util şi responsabil! Vor aprecia asta!

Faceţi exerciţii, jucându-vă! Nu uita să te joci cu el! Câinii se plictisesc uşor şi devin graşi şi leneşi. Nu lăsa să se întâmple asta şi cu iubitul tău animăluţ! Fă exerciţii cu el măcar o dată pe zi. Nu are nevoie de jucării sofisticate, o mingiuţă îi este de ajuns.

 

Păstrează-ţi câinele curat şi sănătos. Pentru ca un câine să fie sănătos, trebuie să fie nu doar bine hrănit şi hidratat, ci şi curat. Spală-l ori de câte ori se murdăreşte! Nimănui nu i-ar plăcea să miroasă urât...

Du-ţi câinele regulat la medicul veterinar sau roagă-ţi părinţii să îl ducă regulat la veterinar, mai ales dacă ţi se pare că are un comportament anormal. Dacă guriţa îi miroase urât (deşi tu ai grijă dă îl speli mereu pe dinţi), dacă nu mănâncă sau nu are chef de joacă – atunci în mod clar trebuie dus la medic. Iar dacă pare sănătos, du-l oricum la veterinar măcar o dată pe an!

Preocupă-te de siguranţa lui – Nu îţi lăsa animalul să rătăcească prin cartier, pentru că se riscă să se rănească! Lasă-l să se joace prin curte sau, dacă stai la bloc, ieşi tu cu el în parc.

 

Dresează-l - În cele din urmă, încearcă să îţi faci căţelul să te asculte! Dresează-l să nu fie violent nici cu oamenii, nici cu alte animale. 

citeste mai multe pe zooland.ro

 

 

Articole asemănătoare