Există două tipuri de oameni: cei care iubesc câinii și cei care iubesc pisicile. Bineînțeles, poți avea o sensibilitate atât pentru unii, cât și pentru ceilalți, pentru că și câinii și pisicile sunt niște animale grozave. Cu toate astea, sunt creaturi complet diferite. Pisicile tind să fie subestimate pentru că sunt mai distante decât cățeii, dar adevărul este că felinele sunt capabile de o mulțime de lucruri pe care nici măcar nu le bănuiai. Uite 8 lucruri incredibile despre pisici care sigur te vor surprinde:

eight-more-interesting-cat-facts-that-you-probably-dont-know-5527b1e6a55e3.jpg

 

1. Erau folosite pentru livrarea corespondenței

În anul 1870, într-un oraș din Belgia, oamenii au încercat să folosească pisicile pentru livrarea corespondenței, folosind genți impermeabile, pe care le agățau în jurul gâtului creaturilor. Dacă ai chiar și cunoștințe minime depre pisici, atunci probabil că ți-ai dat seama că această încercare a eșuat.

 2.Au o mulțime de mușchi în urechi

 

Peste 20 de mușchi ajută la controlul urechii externe a unei pisici. Urechea nu este folosită doar pentru a identifica de unde vine sunetul, ci și pentru a trimite semnale altor pisici și animale.

3. Pot emite 100 de sunete diferite

Spre deosebire de câini, care pot face 10 sunete, vocabularul pisicilor este destul de impresionant. Fiecare sunet pe care îl scot, are un anumit scop – de exemplu pentru vânătoare sau pentru a atrage atenția mamei. Pisicile își pot manipula, de asemenea, vocile pentru a imita un copil uman atunci când sunt înfometate.

 

4.Au fost incluse în politică

Stubbs, o pisică de 20 de ani, născută în anul 1997, este primarul unui oraș din Alaska. Oamenii din acest oraș își adoră primarul simbolic, iar pisica trăiește o viață minunată. Pe lângă faptul că este o atracție turistică, această pisică este o legendă vie.

5. Claviculele lor nu sunt atașate de nimic

 

Pisicile au o claviculă plutitoare, care le permite acestora să se strecoare prin spații strâmte și, în general, să fie mai flexibile și mai grațioase decât alte animale.

6. Există o rasă de pisici care iubește apa

Cele mai multe pisici au o reținere față de apă pentru că blana lor nu le izolează suficient. În orice caz, există o rasă care are blana asemănătoare cașmirului. Datorită acestui lucru, pisicile din această rasă îți pot scutura blana de apă.

 

7. Încearcă să își învețe stăpânii cum să vâneze

Dacă ai avut vreodată o pisică, atunci știi că acestea obișnuiesc să aducă stăpânilor drept cadou alte animale moarte. Prin acest gest, ele încearcă să își învețe stăpânii să vâneze.

8. Dorm mai mult decât îți imaginezi

Pisicile domestice dorm aproximativ 16 ore pe zi. De asemenea, ele nu dorm în același mod ca noi, oamenii. Acestea sunt capabile să devină conștiente într-o clipă după auzul unui zgomot, ceea ce este foarte important pentru supraviețuire.

citeste mai multe pe tasta.ro

 

Articole asemănătoare