Animalele îmbrăcate frumos nu mai sunt privite cu uimire de către nimeni în zilele noastre. Hăinuțele nu sunt un moft de-al stăpânilor, ci un accesoriu util în zilele în care vremea nu e prea prietenoasă. Ca și la noi, hainele patrupezilor posedă și o componentă fashion. Un animăluț îmbrăcat chic poate întoarce câteva priviri pe stradă. Cunoscătorii în domeniu știu că nu e tocmai ieftin să îi alcătuiești animalului o garderobă decentă. În magazinele de specialitate, hăinuțele se vând la prețuri similare sau chiar mai mari decât cele ale propriilor noastre haine.

 luxury_pets_3__980x457.jpg

 

Pentru a economisi bani sau poate din dorința de a-ți îmbrăca animalul într-o creație unică, ai putea începe să confecționezi haine pentru caței la tine acasă. Nu necesită un efort fizic și financiar prea mare, ci doar puțină îndemânare, imaginație și câteva scule. Și, bineînțeles, un manechin blănos, drăgălaș și răbdător.

De ce ai nevoie?

Unei gospodine pricepute, cu siguranță nu îi lipsesc următoarele din inventarul casei:

 

• material textil: țesături noi sau poate haine de-ale tale, pe care nu le mai porți și vrei să le convertești într-o ținută nouă pentru câine;

• ace+ațe;

• foarfeci, cutter;

 

• lipici, scai;

• metru de croitorie;

• mașină de cusut: de mare ajutor, dacă doriți să realizați cusături mai ferme și durabile. 

 

Măsurătorile

Oricât de frumoasă ar fi, hăinuța nu ar fi practică dacă nu ar fi pe dimensiunea câinelui. De aceea e foarte important să luăm măsurătorile corect. Cu metrul de croitorie vom măsura:

• circumferința gâtului; 

 

• circumferința trunchiului (la nivelul cutiei toracice, imediat înapoia membrelor anterioare);

• lungimea spatelui, adică distanța de la baza gâtului la baza cozii;

• lungimea brațului, adică distanța de la umăr la cot, în cazul hăinuțelor care vor avea mâneci.

Treceți măsurătorile pe o hârtie și aveți grijă să nu le pierdeți.

Tipul de haină

Gândiți-vă puțin ce fel de haină doriți pentru cățel, care va fi rolul acesteia și alegeți materialul din care va fi confecționată în acord cu acest criteriu. De exemplu, o haină de primăvară/toamnă pentru zilele ploioase, trebuie confecționată din materiale impermeabile, altfel dacă se udă va ține rece câinelui și îi va face mai mult rău. O hăinuță de iarnă, e musai să fie din materiale călduroase, precum puloverele noastre. O hăinuță de ninsoare ar trebui să aibă dedesubt un material călduros, iar deasupra unul impermeabil. Pentru cățeii sensibili, hăinuțele de iarna ar trebui să aibă și mâneci pentru toate cele patru membre. Alegeți materiale ușor de spălat, rezistente, elastice și comode.

Tiparul

Conform măsurătorilor, desenați și construiți un tipar din carton sau hârtie. Puteți găsi pe internet o mulțime de tipare pentru hăinuțe de caței.

tipar.jpg

S-ar putea să-ți placă și:


Haina

După tiparul pregătit, tăiați materialul. De regulă, hăinuța este alcătuită din două părți: una superioară și alta inferioară. Pentru a le tăia la fel, împăturiți materialul în două și apoi tăiați după tipar. Hăinuțele mai sofisticate, vor avea mai multe componente. Înainte de a coase definitiv haina, mai faceți o probă pe manechin (alias cățelul). Cu ac și ață sau cu mașina de cusut, coaseți marginile hăinuței.

Evitați să folosiți capse sau fermoar. Acestea pot prinde părul animalului și vor mai dificil de desfăcut. În schimb, banalul scai vă poate ajuta în acest sens. Dați frâu liber imaginației și ornați hainele cu tot felul de desene, paiete, petece, gulere, blănițe etc.

Dacă totul decurge bine și prindeți îndemânare, ați putea considera să comercializați hăinuțele pentru căței. Luați legătura cu pet-shopurile din oraș sau folosiți-vă de site-urile de anunțuri online. 

iPet-Floral-Princess-Cat-Party-Dress-Small-Dog-Tutu-Ball-Gown-with-Flower-Puppy-Multi-layer-Lace-Mesh-Skirt-with-Dot-Doggy-Photo-Apparel-Doggie-Birthday-Stretchy-Clothes-Spring-Summer-Holiday-Wear-wit-0-1024x1024.jpg

e6c7d3cc8b3966f8ab79472e8aacd0b4.jpg

dog-clothing-and-designer-dog-clothes-apparel-for-large-and-small-dogs.jpg

sporty-stripe-sweater-bg-dog-1.jpg

pet-shirt-pet-clothes-dog-clothes-dog-shirt-Pet-products-dog-clothing-Mickey-Mouse-dog-T.jpg

60d97ef8e8f581afadda451655890d82.jpg

New-Spring-Fashion-Dog-Clothes-Cat-Pet-Hoodie-Coat-Sportwear-Cotton-Sweater-Outfit-Clothing-for-Small_3_0338941f-7af1-41d2-b14b-23ea59e3d565_2048x2048.jpg

c31.jpg

583e6cf9ceffb8e3c0d797ec7e293a6d.jpg

Cat-Fashion1.jpg

best-dressed-dog-6.jpg

Cat-dress-cat-Princess-wedding-dress-summer-clothes-cat-clothes-cat-dog-pet-vest-dress-suit.jpg

images.jpg

images (1).jpg

1428031391342.jpg

citeste mai multe pe zooland.ro

 

 

Articole asemănătoare