In timpul indelungatei sale perioade de cercetare stiintifica in ceea ce priveste stresul si emotiile umane, Institutul „Heartmath” a stabilit ca anumite calitati precum bucuria, grija, aprecierea si deschiderea inimii, pe care copiii atat de natural le poseda, au puterea de a ne transforma viata. Asfel Institutul „Hearthmath” a elaborat tehnica „Schimba si Straluceste”.

Happy-Girl-Images-3.jpg

 

Aceasta tehinca este un instrument puternic dezvoltat special pentru copiii cu varsta intre 3 si 6 ani, care s-a dovedit eficient in a da copiilor la o varsta frageda un start rapid, cu privire la modul de a gestiona emotiile lor si felul in care sa se angajeze in comportamente acceptate social, consolidand in acelasi timp sentimente pozitive, cum ar fi dragostea, grija si aprecierea. Ca si adultii, copiii, chiar si cei mai tineri, ajung sa fie stresati si acest instrument ii va poate ajuta sa depaseasca dificultatile, invatandu-i aptitudini pe care le vor putea folosi pe tot parcursul vietii lor.

Simtiti caldura soarelui

Parintii, bunicii si profesorii, vor gasi aceasta tehnica simpla de invatat si chiar distractiva atat pentru copii dar si pentru ei insisi. Este nevoie de doar cateva minute, astfel incat tu si copiii tai sa o puteti exersa in fiecare zi.

 

Parinti: Adresati-va copilului dumneavoastra astfel : Simti vreodata o senzatie de caldura in inima ta atunci cand simti iubire sau ingrijorare pentru cineva? E un fel de caldura de la soare.

Tehnica „Schimba si Straluceste”

Parintii, ajuta copiii cu urmatorii pasi:

 

Atentia inimii - Deplasati-va atentia pe zona din jurul inimii sau in centrul pieptului. Ajuta-l punandu-i manutza pe inima ta.

Respiratia inimii – Acum, imagineaza-ti ca respiri din inima. Se fac trei respiratii lente. Arata-i cum trebuie sa respire.

Simtamintele inimii - Gandeste-te la cineva sau ceva care te face sa te simti fericit, ca mama ta sau tatal, sau poate un loc special pe care l-ai vizitat, ca un parc. Simti acel sentiment fericit in inima ta si apoi stralucire, acel sentiment fericit pentru cineva sau ceva - fratele sau sora ta sau pentru intreaga lume. Lasati copiii sa experimenteze acest sentiment timp de cateva secunde. Durata de timp va creste cu fiecare exercitiu.

 

Asta e tot, dar facand acesti pasi in fiecare zi sau de cateva ori pe saptamana are puterea de a consolida cele mai bune calitati in copii, pentru a îmbunatati perspectivele lor, imaginea de sine, sentimentele de siguranta si mai mult.

citeste mai multe pe heartmath.org

 

 

Articole asemănătoare